Gemeente Leiden

Raad besluit 28 oktober over Aalmarktplan

Publicatiedatum: 28 augustus 2003

Over het plan voor het Aalmarktgebied, dat in overleg met de Projectgroep Nieuw Aalmarktplan tot stand is gekomen, heeft inmiddels iedereen een mening kunnen geven. In totaal hebben 217 personen en organisaties van deze mogelijkheid gebruikgemaakt. Het is de bedoeling dat de raad op 28 oktober over het Aalmarktplan een besluit neemt.

BOUWEN EN WONEN - B&W zullen over ongeveer een maand aan de gemeenteraad een voorstel doen om een aantal goede ideeën uit de reacties uit de stad in het plan over het Aalmarktgebied over te nemen. Het plan is een zogeheten ontwerp-stadsvernieuwingsplan. Het is een soort bestemmingsplan, gericht op het opknappen van het wat kwijnende gebied in het hart van de binnenstad. Raadscommissies zullen het plan en de reacties aan de hand van het voorstel van B&W in twee vergaderingen behandelen.

Commissie- en raadsvergaderingen

In de vergadering van de raadscommissie op maandag 20 oktober krijgen de mensen en organisaties die een schriftelijke reactie op het plan hebben gegeven, de mogelijkheid hun standpunt mondeling te verwoorden. In de vergadering van de commissies op donderdag 23 oktober kunnen de commissieleden zelf het plan en de reacties behandelen. Volgens deze planning kan de gemeenteraad op dinsdag 28 oktober een besluit nemen over het Aalmarktplan.

Website

De gemeentelijk website over het Aalmarktproject geeft nieuws en informatie over het plan, de reacties en de projectgroep. De website is toegankelijk via: www.aalmarkt.nl.

Deze pagina is gewijzigd op 1-09-2003