Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

gluren bij de buren

Gluren bij de buren

Project Kwaliteitsverbetering belangenorganisaties

Zonder twijfel wordt u als belangenorganisatie regelmatig geconfronteerd met vragen als 'Hoe kan ik mijn leden behouden', 'Wat doe ik met wanbetalers' of 'Hoe kan ik het beste met de overheid of met de pers omgaan'. Vragen die u zich zeker niet alleen stelt, en waarop velen het beste antwoord willen weten. Bent u ook nieuwsgierig hoe een collega-organisatie het probleem aanpakt?

Dan stelt het project "Gluren bij de buren" u daartoe in de gelegenheid. Doel van dit project is om belangenorganisaties praktische handvatten aan te reiken waarmee zij zich gemakkelijker verder kunnen ontwikkelen. Het project bestaat uit een aantal werkbijeenkomsten waarop steeds één onderwerp centraal staat. Diverse sprekers zullen hun licht over het onderwerp laten schijnen, zowel vanuit theorie als praktijk. Daarnaast is er steeds veel tijd ingeruimd om elkaars werkwijzen te kunnen ervaren en op die manier daadwerkelijk kennis en kunde met elkaar te kunnen delen.
Het project is bedoeld voor kaderleden van de lid- en aangesloten organisaties van de CG-Raad. Door een bijdrage van de firma Janssen-Cilag kan de CG-Raad u deze werkbijeenkomsten (incl. lunch) gratis aanbieden.
Meer informatie over het project "Gluren bij de buren" vindt u door hier te klikken.

Eerste bijeenkomst

Graag willen wij u uitnodigen voor de eerste bijeenkomst van "Gluren bij de buren" op dinsdag 28 oktober 2003 van 10.00 tot 15.00 uur. Het centrale thema zal dan ledenwerving zijn, niet alleen hoe krijg ik nieuwe leden, maar ook hoe behoud ik leden of hoe ga ik om met afzeggingen. Deze eerste bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van de BNMO (Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs-en Dienstslachtoffers), lid van de CG-Raad, in Doorn.

Huiswerk

Omdat het bij elkaar "kijken in de keuken" een wezenlijk onderdeel is verzoeken wij u uw materiaal over dit onderwerp ter inzage mee te nemen. Eveneens houden wij ons aanbevolen om uw kennis en inzichten voortkomend uit uw ervaringen over dit onderwerp te verkrijgen. Uw verhalen kunnen wij ook weer aan de andere organisaties kenbaar maken.

Opgeven

Gezien de belangstelling is het aantal deelnemers per organisatie beperkt. Van elke organisatie mogen 2 personen aan deze bijeenkomst deelnemen.
U kunt zich opgeven bij het secretariaat van de afdeling Service & Producten van de CG-Raad, telefoon 030 - 2916600.

Namens de projectgroep,
Wim Kroon

---