Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 22 september 2003

IT kosten kunnen 100% inzichtelijk en beheersbaar zijn.

Kostenbeheersing belangrijk thema op 8ste ITSMF Congres.

Jeannet Richter, financieel manager IT van Martinair, heeft in haar organisatie de IT-kosten 100% inzichtelijk en beheersbaar gemaakt. Aangezien iedere IT'er op dit moment bezig is met kostenbeheersing, heeft ITSMF haar gevraagd op het 8ste ITSMF Congres uiteen te zetten hoe zij dit gedaan heeft. Het ITSMF Congres vindt plaats op 28 en 29 oktober in het MECC te Maastricht. Naast kostenbeheersing komen ook twee andere actuele onderwerpen, business IT-alignment en procesmanagement, aan de orde in klantcases, workshops, games en praktijkverhalen.

Op deze manier wil ITSMF een compleet overzicht van de ontwikkelingen en trends op het IT (service) management vakgebied bieden. Het overkoepelende thema is 'Doe je mee?', een oproep aan alle IT (service) managers om mee te doen en het vakgebied een stap verder te brengen. Om dit te bewerkstelligen heeft ITSMF een programma samengesteld van sprekers met visie en ervaring. Bijvoorbeeld Harry van Irsel, algemeen secretaris ICT Forum, die aan de hand van benchmarkcijfers zal laten zien dat te veel nadruk op business IT-alignment funest kan zijn. Of Hennie Wesseling, CIO TPG Post, die vanuit zijn eigen praktijk zal laten zien dat ICT eigenlijk eenvoudig te managen is. Daarnaast zijn er in de vorm van 'sneak previews' korte introducties in nieuwe best practice instrumenten als ASL, CobiT, MOF en MSP.

Netwerken
Bij deelnemers is het ITSMF Congres ook beroemd om de netwerkmogelijkheden die in het programma verwerkt zijn. Ook dit jaar zal ITSMF zorgen dat de deelnemers in een ontspannen en informele sfeer met elkaar kunnen kennismaken. Op de maandagavond is er een ITSMF Café, waarin ook een inhoudelijke component is opgenomen. De dinsdagavond is gereserveerd voor het Social Event, een feestavond in Chateau St. Gerlach. Tijdens het dagprogramma krijgt de deelnemer ruim de gelegenheid om de bijbehorende contactbeurs te bezoeken, en te zien wat de laatste trends en ontwikkelingen bij de IT-leveranciers zijn.

Over ITSMF Nederland
ITSMF, de grootste onafhankelijke IT service management vereniging van Nederland, organiseert ieder jaar eind oktober haar congres. ITSMF heeft tot doel de ontwikkeling en innovatie van het IT service management werkveld te bevorderen en uitwisseling van kennis met verwante vakgebieden te stimuleren. De vereniging viert dit jaar haar 10-jarig jubileum.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerbrig Reitsma, marketing coördinator ITSMF, telefoonnummer 033 - 454 31 76 of e-mail gerbrig.reitsma@itsmf.nl. U kunt onder andere de ITSMF People congresspecial, een speciale editie van ons ledenmagazine, bij ons opvragen.