Openbare Bibliotheek Oss

30 september 2003

Diëtiste Aleid Gielis-Visser in Blikopener:

KINDEREN EN VOEDING: LUST OF LAST?

Op dinsdag 28 oktober is Aleid Gielis-Visser te gast in de bibliotheek van Schaijk. Zij zal vanuit haar dagelijkse ervaringen als diëtiste een lezing houden over kinderen en hun voedingsgewoonten. De lezing begint om 20.00 uur en toegangskaarten à 2,50 zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek Schaijk. Deze activiteit maakt deel uit van de serie BLIKOPENER waarin bibliotheken uit het Maasland gezamenlijk hun lezingen presenteren.

Aleid Gielis-Visser

Hoe kun je als ouder eetgewoonten verbeteren? Welke afspraken kun je maken? Bijvoorbeeld over snoepen. Of over ontbijten. Ook als je daar eigenlijk helemaal geen trek in hebt. Daar gaat de lezing van Aleid Gielis-Visser over.

Verder komen aspecten aan de orde als: trends in voedingsland, voedselallergie, mijn kind wordt druk van kleurstoffen en/of suiker, is aspartaam (zoetstof) wel goed, mijn kind wil geen groenten eten, wanneer is mijn kind te dik, wat kan hij/zij mee naar school nemen en moet het wel of niet zijn bord leeg eten. We letten wel op vet, maar zijn al die suikers wel zo goed en hoe kan daar in de supermarkt opgelet worden? Daarnaast zijn er nog wat tips om thuis aan tafel rustig te eten.

Allemaal alledaagse lusten en lasten die Aleid Gielis-Visser zal belichten. Aleid is werkzaam als diëtiste bij het Voedingsadviesburo Oss. Dit bureau houdt zich bezig met advisering en begeleiding op het terrein van voeding en diëten.

De lezing vindt plaats om 20.00 uur in de bibliotheek van Schaijk. De toegangsprijs is 2,50.
bezoekadres: bibliotheek van Schaijk
Pastoor van Winkelstraat 11a
5374 BG SCHAIJK
Telefoonnummer: 0486-461788

Meer informatie over het onderwerp is ook te vinden op www.nvdietist.nl

Blikopener is een lezingencyclus, die georganiseerd wordt in het seizoen 2003-2004 door de openbare bibliotheken in het Maasland en Libris Boekhandel Derijks in Oss. Het volledige programma is verkrijgbaar in de openbare bibliotheken in Bernheze (Heesch, Heeswijk-Dinter en Nistelrode), Landerd (Schaijk en Zeeland), Lith, Maasdonk en Oss (Berghem, Oss en Ravenstein). En te vinden op www.oboss.nl/blikopener.htm