Gemeente Eindhoven

Persbericht: 17 oktober 2003, no. 186

Opening eerste kunstgras wedstrijdveld bij voetbalvereniging RKVV Brabantia

Op dinsdag 28 oktober aanstaande zal wethouder M. Mittendorff om 19.30 uur de officiële opening verrichten van het eerste NOC*NSF goedgekeurde kunststof wedstrijdveld in Eindhoven. Het met rubber ingestrooide kunstgras voetbalveld is gelegen op het gemeentelijke sportpark aan de Rijstenweg (Strijp) en de trotse bespeler is voetbalvereniging RKVV Brabantia.

De feestelijke opening begint om 18.00 uur met de jeugdontmoeting tussen de D-pupillen van Brabantia en voetbalvereniging UNA uit Veldhoven. Aansluitend zullen om 19.15 uur de voorzitter van Brabantia, de heer Peter Bijnen en de wethouder van o.a. sport, mevrouw M. Mittendorff het aanwezige publiek en de genodigden toespreken, waarna om 19.30 uur de wethouder het veld officieel zal openen met de aftrap van de wedstrijd tussen de eerste elftallen van Brabantia en UNA. Beide wedstrijden en het bijwonen van de opening is voor belangstellenden gratis toegankelijk. Voetbalvereniging Brabantia zal de opening extra luister bijzetten door een feestelijke ontvangst van genodigden en sponsoren in haar sponsorhome, maar ook voor het verdere aanwezige publiek zal de kantine van Brabantia open zijn.

Kunstgrasveld continu bespeelbaar
Het belangrijkste voordeel van het nieuwe rubber-infill voetbalveld is de continue bespeelbaarheid van het veld, zowel voor trainingen als wedstrijden. In principe kan vanaf nu iedere wedstrijd en training van zowel de jeugd als senioren doorgang vinden. Door de unieke constructie van het veld is de bespelingsintensiteit in principe oneindig, daar de weersomstandigheden nu niet langer van invloed zijn op de eigenschappen van het veld. De beperkingen qua bespelingsduur van een traditioneel trainings en/of wedstrijdveld (per seizoen tussen de 250 en 500 uur, afhankelijk van de opbouw) zijn bij dit veld niet van toepassing.

Eigenschappen rubber-infill voetbalveld
Het veld is opgebouwd uit een toplaag bestaande uit een groene kunstgrasmat met ingesneden wit/gele belijning. Het geheel is ingestrooid met speciaal geselecteerd kwartszand en fijn rubbergranulaat, zodat de mat gevuld is tot circa 20 mm onder de top van de vezels.
Onder de toplaag is een zachte funderingsconstructie aangebracht van rubbergranulaat en lava (schokabsorberend en waterdoorlatend). Het veld is aangelegd door de firma Oranjewoud onder verantwoordelijkheid van Sportbedrijf De Karpen, in Eindhoven namens de gemeente o.a. verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van de sportparken.

© 2003 Gemeente Eindhoven