Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

21/10/2003
Opening traverse klimwand in Sporthal Blokweer op 28 oktober

Op dinsdag 28 oktober om 13.45 uur zal wethouder J. de Gruijter de traverse klimwand in Sporthal Blokweer in Alblasserdam openen. Deze klimwand is enerzijds bedoeld voor schoolkinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar die in het kader van modern gymnastiekonderwijs op een alternatieve en uitdagende manier met klim- en klautervormen bezig kunnen zijn. Anderzijds wil het Sportcentrum de traverse gebruiken als uitbreiding op de diverse activiteiten die in de vakanties worden aangeboden.

De traverse klimwand is een initiatief van personeel Sportcentrum in de persoon van André Huizer (plv. manager Sportcentrum) en gymnastiekleraar Branco Trousset.
Na overleg en uitgebreide research is besloten om een traverse (horizontale) klimwand te realiseren. Dit om het qua veiligheid beheersbaar te houden.

In eerste instantie waren er problemen om de financiering rond te krijgen, maar de afdeling Sportzaken had nog ongeveer 1000 budget voor Sportpromotie. Dit bedrag kon aan deze wand worden besteed. Het Sportcentrum heeft zelf de arbeid geleverd. Met name Joop de Borst heeft ieder uurtje wat over was besteed aan schuren, verven, boren en monteren van de verschillende panelen. Joop de Borst werd hierbij ondersteund door andere personeelsleden zoals Bas Goudswaard (technische dienst) en Kees Verhey (schilder).

Benieuwd naar het resultaat........ U bent van harte welkom om de traverse klimwand te bewonderen op 28 oktober a.s.