Gemeente Den Haag

oktober 2003
Ook (Brom)fietsen Palaceplein verwijderd (21 oktober)

Ook fietsen en bromfietsen die onbeheerd zijn achtergelaten op en bij het Palaceplein in Scheveningen worden vanaf dinsdag 28 oktober a.s. verwijderd. Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om de overlast van verkeerd gestalde fietsen terug te dringen. Vanaf 13 oktober wordt er gewaarschuwd, maar vanaf dinsdag 28 oktober worden de tweewielers daadwerkelijk verwijderd.

Gebied
Vanaf 28 oktober worden (brom)fietsen die niet op de daarvoor bestemde plaats (in beugels, klemmen of rekken) staan gestald, na een eerste waarschuwing verwijderd. Deze maatregel geldt voor het Palaceplein en directe omgeving. Het gaat dan om de volgende locaties:
- Het Palaceplein;

- De Gevers Deynootweg, tussen de Kurhausweg/ Gevers Deynootweg en Zwolsestraat no. 17;

- De Zwolsestraat onevenzijde tussen de Gevers Deynootweg en Zwolsestraat no. 17;

- De Harstenhoekstraat tussen de Gevers Deynootweg en de onderdoorgang onder de bebouwing aan het Palaceplein;

- De Kurhausweg evenzijde tussen de Utrechtsestraat en de Gevers Deynootweg.

Dit gebied is aangegeven met speciale zoneborden. In de omgeving van Station HS en Centraal Station zijn met het verwijderen van fou t geplaatste (brom)fietsen afgelopen jaren goede resultaten geboekt.

Procedure
Als een (brom)fietser zijn tweewieler stalt op één van bovenstaande plekken, dan bevestigt de Inspecteur Openbare Ruimte in eerste instantie een waarschuwingslabel aan de tweewieler. Is de (brom)fiets niet binnen 15 minuten verwijderd, dan wordt die weggehaald en in depot geplaatst. Het depot is gevestigd aan het Hofwijckplein 9 en is geopend op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Kosten
De kosten voor opslag in de eerste maand bedragen voor fietsen EUR
13,61 en voor bromfietsen EUR 22,69, ongeacht het aantal dagen dat de tweewieler is gestald. Bij een maximale stalling van drie maanden zijn de kosten opgelopen tot EUR 40,84 voor fietsen en voor bromfietsen EUR 68,07. Heeft de eigenaar zich na drie maanden nog niet gemeld, dan wordt de (brom)fiets getaxeerd voor verkoop.