Gemeente Capelle a/d IJssel

Praten met de Raad

Foto: Han van Senus

De gemeenteraad gaat op 28, 29 en 30 oktober weer de Capelse wijken in. Onder het motto Praat met de Raad organiseert de raad drie bijeenkomsten, waar wijkbewoners kunnen meepraten over de toekomst van Capelle en het werk van de volksvertegenwoordigers.

De raad heeft immers in zijn programma Anders Besturen het uitgangspunt vastgelegd om niet over, maar mét de Capellenaren te besturen. Daarom wil de raad weten wat bewoners bezighoudt en welke onderwerpen zij onder de politieke aandacht willen brengen.

Vorig jaar bezochten de raadsleden ook de wijken om te peilen welke onderwerpen de Capellenaren graag terug wilden zien in het raadsprogramma. De raad beloofde toen na een jaar terug te keren om aan te geven wat er met de ideeën en opmerkingen is gedaan. Deze belofte wordt met de nu geplande bezoeken ingelost.

Opzet bijeenkomsten
Tijdens de bijeenkomsten staan vier themas centraal:
- Veiligheid en handhaving

- Jong en oud - onderwijs en zorg

- (Buiten)ruimte

- Communicatie

De gemeenteraad zal tijdens de bijeenkomsten verslag doen van het werk dat het afgelopen jaar is verricht. Daarna komen de onderwerpen aan de orde waar de raad zich de komende periode mee bezig wil houden. Bewoners krijgen tijdens de bijeenkomsten volop de gelegenheid hun meningen en ideeën naar voren te brengen.

Waar en wanneer?

- Dinsdag 28 oktober 2003: bijeenkomst voor de bewoners van s-Gravenland, Fascinatio en Capelle-West in de Openbare Basisschool West in s-Gravenland.

- Woensdag 29 oktober 2003: bijeenkomst voor de bewoners van Schollevaar in het Wijkcentrum Maria Danneels Erf.
- Donderdag 30 oktober 2003: bijeenkomst voor de bewoners van Middelwatering, Oostgaarde en Schenkel in het gemeentehuis. De bijeenkomsten duren van 20.00 tot 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren open en staan de koffie en thee klaar.