RVU


Nederland 3 P E R S B E R I C H T

PB 1014, 1021 & 1028 Hilversum, 23 oktober 2003

WERKEN AAN WERK: DE KOFFIEBRANDER

DINSDAG 14, 21 en 28 OKTOBER 2003 VAN 21.30-22.00 UUR, RVU / NEDERLAND 3

Deze driedelige Werken aan Werk-serie van de RVU gaat over koffiebrander Douwe Egberts. Het 250 jaar oude bedrijf worstelt met het imago en wil het merk "afstoffen". Vandaag de laatste aflevering van dit drieluik.

Aflevering 28 oktober: "Fijne collega's"
Na de blik naar buiten en het gevecht met de organisaties, staat in de laatste aflevering van RVU's Werken aan Werk: De Koffiebrander het 'wij-gevoel' centraal.
De directeur haalt koffie voor de hele afdeling. De koffieproevers hebben na 100 professioneel geproefde kopjes toch nog trek in koffie met gebak met hun collega's. De repetities voor het 'Groot DE Jubileumkoor' zijn in volle gang. Het 250 jaar oude bedrijf is bezig met een interne cultuurverandering. Het moet minder hiërarchisch, en het personeel moet met meer ideeën komen. 'Blikopener' heet het project dat daarvoor in het leven is geroepen: een dag op pad met 'fijne collega's' van diverse afdelingen en kijken naar het eigen merk in supermarkt, café of benzinestation.

Programmamaker: Marc Lansu.
Eindredactie: Henk Baard.

werkportaal.nl

Een programma in de serie Werken aan Werk; de RVU-serie over uiteenlopende beroepen en sectoren, arbeidsomstandigheden, opleidingen en de passie van mensen voor hun werk.

Quinta Murré
RVU/// educatieve omroep
Afdeling Communicatie
(Bereikbaar op 035-6771482, maandag, woensdag, en vrijdagochtend)