Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-10-2003

Radio
TROS THEATER
Uitzending dinsdag 28 oktober
Radio 4 ­ 23.00 uur

Tros theater met opera, muziektheater en toneel

Dinsdag 28 oktober besteedt TROS THEATER aandacht aan de nieuwe, avondvullende muziektheaterproductie 'Jona, de nee-zegger' met solisten als Jasperina de Jong, Frits Lambrechts en Denise Jannah. De groots opgezette productie is gebaseerd op het bijbelse verhaal van de profeet Jona. Dit verhaal uit het Oude Testament van de stijfkoppige, bij vlagen clowneske profeet roept vragen op die nog steeds actueel zijn over vergeving, vergelding en de toekomst van de mensheid. Willem Breuker en Lodewijk de Boer tekenen met hun keuze van solisten uit uiteenlopende richtingen als theater, jazz en klassieke muziek voor eigenzinnig, meeslepend en ontroerend muziektheater.

Verder belicht TROS THEATER de opera 'Arianna in Creta' van Händel die zondag 26 oktober in première gaat. Het verhaal is ontleend aan de beroemde Griekse mythe over de held Theseus. In TROS THEATER een gesprek met de jonge Nederlandse bariton Thomas Oliemans en de eerste reacties na de première.

Tevens in TROS THEATER aandacht voor 'Daar komen de Leddy's, de komende en gaande'. Kan acteertalent in de genen zitten? John en Rixt Leddy zijn vader en dochter en delen hetzelfde vak: dat van acteur. Samen met regisseur Lidy Six en schrijver Don Duyns zijn de twee Leddys afgedaald in de krochten van hun ziel. Variété, soap, reality-theater en authentieke fragmenten wisselen elkaar af en vormen een ontroerend familieportret met een unieke bezetting.

Aan de hand van fragmenten en interviews laat een team van jonge theatermakers de luisteraar kennismaken met het nieuwste op het gebied van muziektheater in alle vormen. Tevens blikt TROS THEATER terug op wat er zoal is geweest en zal komen op het gebied van cabaret en het Nederlandse chanson.