Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Werkbezoek minister De Graaf naar Nederlandse Antillen en Aruba

24 oktober 2003

Minister De Graaf voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties brengt van dinsdag 28 oktober tot en met maandag 3 november een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Het bezoek van de minister staat in het teken van bestendiging van de banden tussen de landen van het Koninkrijk.
---

De minister zal zijn reis gebruiken om de hoofdlijnen van het Nederlands beleid ten aanzien van de Nederlandse Antillen en Aruba te bespreken.
Onderwerpen die daarbij aan de orde zullen komen zijn: de werkgroep bestuurlijke en financiële verhoudingen Nederlandse Antillen, het ontwikkelingsfonds voor de Nederlandse Antillen, armoedebestrijding, de adviezen van de commissie Havermans (solidariteitsfonds). Ook zal tijdens het werkbezoek een ministerieel tripartiet overleg tussen Aruba, de Nederlandse Antillen en Nederland plaatsvinden over integriteit van het bestuur.

Tijdens het bezoek aan de Nederlandse Antillen zal de minister alle eilanden aandoen. Op de agenda van het bezoek staan gesprekken met de gouverneur, de minister-president, leden van het kabinet, politici en de bestuurscolleges van de verschillende eilanden. Op Aruba spreekt De Graaf met de waarnemend-gouverneur, de minister-president en politici.
---