Stad Utrecht 09.45 uur

Utrecht 28-10-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Drie politiemedewerkers geschorst
UTRECHT De korpsbeheerder van de Politie Regio Utrecht heeft op 27 oktober drie politiemedewerkers geschorst en ontslag aangezegd omdat zij in juni 2003 buitensporig geweld hebben gebruikt tegen een arrestant. De drie mannen (een 42-jarige brigadier, een 29-jarige hoofdagent en een 34-jarige agent) is ernstige plichtsverzuim verweten. Nadat hun handelwijze bekend was geworden, zijn de drie mannen meteen buiten functie gesteld en is een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek heeft geleid tot de genoemde schorsing en ontslagaankondiging. De officier van justitie beoordeelt de zaak op dit moment strafrechtelijk.

Aanrijding letsel
UTRECHT Ter hoogte van de Oudenoord en de Monicabrug vond maandagavond een aanrijding plaats waarbij een bromfietser gewond raakte.

Een 44-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 19.00 uur op zijn fiets over de Oudenoord. Ter hoogte van de Monicabrug wilde de man oversteken. Op dat moment kwam er een 23-jarige man uit Utrecht op zijn scooter. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee met elkaar in botsing. De bromfietsbestuurder liep ten gevolge van de aanrijding onder andere een gebroken been op. Hij werd overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis. De fietser bleef ongedeerd.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat hield de politie maandagmiddag een man aan die een winkeldiefstal had gepleegd.

De man -30 jaar en afkomstig uit Heerenveen probeerde omstreeks 16.25 uur een aantal goederen mee de winkel uit te nemen zonder deze eerst af te rekenen. De beveiliging hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De man werd op het bureau ingesloten voor verhoor.

Bij een winkel aan de Van Heuven Goedhartlaan werd maandagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. De 34-jarige man uit Utrecht liep samen met zijn twee kinderen in de winkel. Bij het naar buiten gaan werd hij aangesproken door beveiliging van de winkel. De man bekende een aantal goederen meegenomen te hebben zonder deze af te rekenen.

De Utrechter werd aangehouden. Zijn kinderen werden thuis gebracht en de man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Een 44-jarige man uit Utrecht werd bij een winkel aan het Smaragdplein aangehouden omdat hij een groot aantal pakken koffie had gestolen. Personeel van de winkel zag dat de Utrechter minstens twaalf pakken koffie in zijn tas stopte en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. Hij werd staande gehouden en de politie werd gewaarschuwd. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man gewond na steekpartij
UTRECHT Tijdens een ruzie ontstond maandag in de Kinkerstraat een vechtpartij waarbij gestoken werd en een man gewond raakte.

Omstreeks 14.45 uur kwam een 28-jarige man uit Utrecht gewond het bureau Paardenveld binnenlopen. De man gaf aan ruzie gehad te hebben. Tijdens de ruzie werd hij meerdere malen gestoken in zijn gezicht en hoofd. De man gaf aan wel te weten wie de dader was. De politie kon in de avond op de Hertestraat de 32-jarige verdachte uit Utrecht aanhouden. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.