UPC NEDERLAND

UPC gaat in Ede interactieve digitale televisie aanbieden

Nijmegen, 28 oktober 2003 - E-mailen via de televisie is binnenkort ook mogelijk in Ede! UPC Nederland (UPC) gaat vanaf begin 2004 ook interactieve digitale televisie aanbieden in Ede. Via UPC Digital kunnen klanten op hun televisie veel extra zenders ontvangen, e-mailen en films bestellen. De kwaliteit van beeld en geluid is vergelijkbaar met een DVD. De komende maanden vinden er diverse werkzaamheden plaats om het kabelnet in Ede geschikt te maken voor UPC Digital.

Wat is UPC Digital? Onder de naam UPC Digital biedt UPC interactieve digitale televisie. Met een geavanceerde Set Top Computer aangesloten op de televisie krijgen klanten een hogere kwaliteit beeld en geluid, vergelijkbaar met DVD. Keuze uit veel extra televisiezenders, e-mailen via de televisie en een scala aan interactieve diensten. Klanten kunnen op elk moment films bestellen (near-video-on-demand) en games spelen met de afstandbediening. Ook kunnen ze luisteren naar 47 non-stop muziekzenders. Via de elektronische programmagids is in één oogopslag duidelijk wat er op televisie is te zien. Het UPC Digital startpakket met meer dan 60 extra televisiezenders en 47 muziekzenders kost 14,95 euro per maand.

De werkzaamheden Om het kabelnet in Ede geschikt te maken voor de doorgifte van interactieve digitale televisie zijn een aantal aanpassingen in het netwerk noodzakelijk. UPC begint in november met de werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden kunnen er korte signaalonderbrekingen zijn. Op 1 december a.s. veranderen alle televisiezenders in het analoge standaardpakket van frequentie om ruimte te creëren voor de doorgifte van digitale televisie. Vanaf dat moment zijn de beperkte analoge televisiepakketten in Ede niet langer beschikbaar, en ontvangt iedereen het analoge standaardpakket. De verwachting is dat in december alle werkzaamheden zijn afgerond en dat UPC Digital begin volgend jaar beschikbaar is.

Keuzemogelijkheden UPC is constant bezig om het aanbod van UPC Digital steeds verder uit te breiden. Klanten kunnen zo profiteren van steeds verder toenemende keuzemogelijkheden aan informatie, communicatie en entertainment voor verschillende doelgroepen. UPC zendt in het seizoen 2003/2004 alle UEFA Champions League wedstrijden live uit. Daarnaast zijn er ook verschillende doelgroepzenders beschikbaar: Al Jazeera, Digiturk, A-Tivi etc.

UPC Nederland UPC Nederland is een dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken. De aandelen van UGC Europe zijn genoteerd aan NASDAQ National Market (ticker: UGCE). UnitedGlobalCom, Inc. (NASDAQ: UCOMA) is meerderheidsaandeelhouder in UGC Europe.

= = =

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met UPC Nederland, Jocelyn Schaap via telefoon 024 844 7525 en/of mobiel 06 29 59 09 97.

UPC N.V.

28 okt 03 09:55