PSZVS
http://www.pauwsanderszeilstra.nl


Opvang bolletjesslikkers verloopt voorspoedig; meer taken naar particuliere beveiligers

Particuliere bedrijven zouden meer controletaken van de overheid moeten kunnen overnemen, aldus de algemeen directeur van Securicor, Hans Duijst. In het oktober-nummer van het relatiemagazine Sensor van beveiligingsbedrijf Securicor schrijft hij dat hierbij gedacht kan worden aan administratieve werkzaamheden zoals baliewerk bij de politie en het opnemen van blikschade bij aanrijdingen. Ook zouden door de inzet van particuliere toezichthouders kleine ergernissen kunnen worden aangepakt, zoals zwartrijden in het openbaar vervoer en hondenpoep op straat. Zo kunnen particuliere beveiligers het justitiële apparaat ondersteunen en ontlasten. Uiteraard alles onder verantwoordelijkheid van de politie.

In de strijd tegen de onveiligheid kunnen de particuliere beveiligingsbedrijven een belangrijke rol spelen, zoals de praktijk nu al bewijst. Een goed voorbeeld is de inzet van particulieren bij de opvang van bolletjeslikkers op verschillende locaties in Nederland.

De detentietoezichthouders van Securicor verzorgen, begeleiden en bewaken de verdachten en worden ingezet bij de beveiliging van het detentiecentrum. In Sensor komen hierover ook enkele prominente betrokkenen uit de wereld van politiek en bestuur aan het woord. Jaap Wiersma, directeur van Detentiecentrum Zeist namens het ministerie van Justitie: De bezoekers zijn over het algemeen erg onder de indruk. Ze denken vaak dat de gevangenis al veel langer draait dan een jaar. Hierbij doen de toezichthouders eigenlijk niet onder voor de bewakers in reguliere gevangenissen.

Duijst: De ervaringen die we in Detentiecentrum Zeist hebben opgedaan, stemmen ons tevreden. Net zoals in Engeland zouden we heel goed een particuliere gevangenis kunnen managen.

Verder in Sensor
In Securicor Sensor zijn verder onder andere artikelen opgenomen over de organisatie van de beveiliging bij DAF, de overname van geld- en waardetransporteur Geldnet door Securicor plc. en de verschillen in beveiliging tussen Zuid-Afrika en Nederland.

Securicor Sensor is een uitgave van Securicor. Het is een relatiemagazine over beveiliging en criminaliteitspreventie in het algemeen en particuliere beveiliging in het bijzonder. Het blad heeft een oplage van circa 12.500 exemplaren.

Amsterdam, 28 oktober 2003