De Unie


Albert Heijn - Principe akkoord Sociaal Plan

28 oktober 2003 - Gisteravond 27 oktober heeft De Unie samen de collega vakbonden een principe akkoord gesloten met de directie van Albert Heijn.

Het Sociaal Plan biedt een pakket van voorzieningen om gedwongen werkloosheid voor de ruim 500 medewerkers die boventallig zullen worden. Dit als gevolg van de voorgenomen reorganisatie die is afgekondigd door AH voor het Hoofdkantoor en de Distributieorganisatie.

De hoeksteen van het Sociaal Plan is gericht op werk naar werk. Voor De Unie is het van groot belang dat de Albert Heijn-medewerkers die overtallig worden en hun werk gaan verliezen door middel van professionele bemiddeling elders werk vinden en zelf hun inkomen verdienen en niet afhankelijk worden van een sociale uitkering. Het pakket van maatregelen rond bemiddeling voorziet hier uitstekend in, zegt Uniebestuurder Alex van der Molen. Het externe bemiddelingsbureau Smart zal de hele bemiddeling van de boventallige medewerkers gaan verzorgen. We moeten dan denken aan o.a. sollicitatietrainingen en het ondersteunen van het zoeken naar ander werk.

Daarnaast heeft De Unie tot grote tevredenheid afspraak kunnen maken voor werknemers van 55 jaar en ouder. Deze medewerkers kunnen rekenen op aanvullingen gericht op toetreding tot de VUT.

Al met al is er voor De Unie sprake van een goed resultaat met de nodige maatregelen die zich kenmerken door maatwerk. De Unie zal volgende week dit principe akkoord met haar leden gaan bespreken. Met dit principe akkoord hoopt De Unie een bijdrage te hebben geleverd aan het herstel van de situatie van Albert Heijn. Daarmee hebben we gezorgd voor zowel de mensen die mogen blijven als ook de collegas, waarvan op termijn afscheid moet worden genomen.

Alex van der Molen,
bestuurder

* Intropagina Grootwinkelbedrijven

dinsdag, 28 oktober 2003