Ministerie van Defensie


---


---

foto: Kocabas heft de armen in overwinning omhoog (Hennie Keeris)

Kocabas pakt weer nationale bokstitel

28-10-2003

Wachtmeester Husnu Kocabas van de Koninklijke Marechaussee heeft maandagavond met verve zijn zevende nationale titel in de klasse tot zestig kilogram behaald. In Sportcentrum Schuttersveld nam de 24-jarige lichtgewicht bokser het op tegen de Ier Gerret Dune. Kocabas liet daarin voldoende zien om de jury ervan te overtuigen dat hij recht heeft op de gordel.

Omdat er in Nederland niemand is te vinden die het tegen de marechaussee durft op te nemen, moest in het buitenland een opponent worden gevonden. In alle vier de ronden van twee minuten kwam Kocabas als winnaar uit de bus, wat uiteindelijk resulteerde in een 19-1 overwinning. Hij kreeg zijn prijs uitgereikt door de plaatsvervangend Bevelhebber der Marechaussee, brigadegeneraal Jacques Vlaming, terzijde gestaan door topschermster eerste luitenant Indra Angad-Gaur en topjudoka eerste luitenant Deborah Gravenstijn.

Kocabas heeft al een nominatie voor de Olympische Spelen op zak na het behalen van de kwartfinale op het WK. Hij kan zich definitief plaatsen door bij het komende Europees kampioenschap de halve finale te halen. Lukt dat niet, dan biedt een aantal A-toernooien uitkomst. De marechaussee, in het bezit van een BBT-contract met sportfaciliteiten, dient daarbij de finale te bereiken. De Nederlandse boksbond doet er alles aan om het talent naar de wereldtop te brengen. Deze week komt de Cubaanse topcoach Salas naar Nederland; hij zal Kocabas tot aan de Spelen trainen.