Eemland noord 09.45 uur

Utrecht 28-10-2003 - Persberichten district Eemland noord

Inbrekers aangehouden
BAARN In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 oktober werden twee inbrekers aangehouden.

Rond 01.05 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een winkel aan de Laanstraat. Enkele personen zouden met dozen gestolen goederen naar een auto zijn gelopen en weg zijn gereden. Meerdere politie-eenheden werden die kant opgestuurd.

Ter plaatse bleek inderdaad bij een winkel te zijn ingebroken. De voordeur bleek te zijn vernield. Politiemensen die in de omgeving naar de verdachten uitkeken, zagen de verdachte auto op de Hilversumsestraatweg stilstaan. Zij controleerden de inzittenden van de auto en de auto. In de kofferbak werden de gestolen goederen uit de winkel aangetroffen. De beide mannen, een 33-jarige man uit Hilversum en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.

Vuurwerk
SOEST Op maandag 27 oktober werd een jongen bekeurd voor het in bezit hebben van vuurwerk. Een andere jongen werd aangehouden voor het illegaal verkopen van vuurwerk.

Rond 21.25 uur kreeg de politie de melding dat er op de Beukenlaan vuurwerk werd afgestoken. Nabij de rotonde met de Dalweg troffen politiemensen drie jongens aan. Twee van hen, jongens van 14 jaar en afkomstig uit Loosdrecht en Zwijndrecht, bleken in het bezit te zijn van strijkers. De jongen uit Zwijndrecht kreeg een bekeuring. De Zwijndrechter bleek de strijkers te hebben geleverd en had vermoedelijk ook aan andere jongeren strijkers verkocht. Hij werd aangehouden.

Bij zijn verhoor verklaarde hij dat hij meerdere dozen strijkers aan een andere jongen had verkocht. Tegen de Zwijndrechter wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn zaak wordt voor afhandeling via een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Hennepkwekerij
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op maandag 27 oktober werden na een ruzie een man aangehouden en werd tevens een hennepkwekerij aangetroffen.

Rond 11.00 uur bevonden politiemensen zich op de Wulp. Daar hadden enige bewoners ruzie met elkaar. De ruzie liep uit de hand en de politiemensen verzochten meer collegas ter plaatse. Daarna keerde de rust terug. Daar één van de betrokkenen, een 27-jarige man uit Amersfoort, in het bezit was van een vuurwapen werd hij aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Omdat politiemensen daar een henneplucht roken, stelden zij een onderzoek in een schuur in. Daarin werden meer dan 250 hennepplanten aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. De 23-jarige Bunschotense eigenaresse van de schuur gaf toe de eigenaresse van de kwekerij te zijn. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.