NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Sponsor loterij schaatsteam klaar voor het nieuwe seizoen

Vandaag presenteert het Sponsor Loterij Schaatsteam zich aan de pers in het Thialf Stadion in Heerenveen. Het schaatsteam, onder leiding van coach Jac Orie, heeft zich de afgelopen maanden voorbereid op het komend seizoen. Aanstaande vrijdag start het schaatsseizoen met de NK Afstanden in Heerenveen.

Het Sponsor Loterij Schaatsteam met Gianni Romme, Annamarie Thomas, Marianne Timmer, Mark Tuitert, Erben Wennemars en Marja Vis, is dit voorjaar uitgebreid met Sicco Janmaat, Rhian Ket en Simon Kuipers. Coach Jac Orie over de drie 'nieuwe aanwinsten': .Ik ben erg blij met deze nieuwe jongens, ze zijn alledrie een toegevoegde waarde voor de ploeg. Ze hebben in de hele voorbereiding erg hard getraind, net als de overige teamleden. Verder zijn we de zomer, op de polsblessure van Erben Wennemars na, blessurevrij doorgekomen..

Sponsor Loterij Schaatsteam
Sinds begin 2003 is de goededoelenloterij sponsor van het Sponsor Loterij Schaatsteam. Servaes Tholen, marketing manager van de Sponsor Loterij, kijkt vol verwachting uit naar het nieuwe schaatsseizoen: .Het schaatsseizoen dat voor ons ligt is het eerste seizoen dat wij volledig meemaken. Wij zijn er trots op om ons te verbinden met deze topschaatsers. De Sponsor Loterij is een echte Nederlandse loterij: wij geven jaarlijks tientallen miljoenen aan Nederlandse goede doelen op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Een sport zo Nederlands als het schaatsen, past daarom heel goed bij ons..
Naast het schaatsen zetten de negen topsporters zich ieder in voor één van de goede doelen van de loterij. Gianni Romme doet dat bijvoorbeeld voor Jantje Beton en Marianne Timmer voor Doe Een Wens Stichting Nederland.

De goede doelen van de Sponsor Loterij
Het afgelopen jaar keerde de Sponsor Loterij E 41 miljoen uit aan 29 goede doelen en ruim 500 clubs en verenigingen op het gebied van sport, cultuur en welzijn.
Uniek aan de Sponsor Loterij is dat deelnemers zelf kunnen kiezen voor welk goede doel zij meespelen. Dat kan een landelijk opererende organisatie zijn, maar ook een lokale club of vereniging. De helft van de inleg van E 6 per lot gaat direct naar dit zelfgekozen doel. Wie zijn lot niet koppelt aan een specifiek doel, speelt mee voor de 29 vaste goede doelen van de Sponsor Loterij waaronder Humanitas, Epilepsiefonds, Jantje Beton, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, Het Concertgebouw, Fonds Slachtofferhulp, Stichting Museumkaart en de Johan Cruyff Foundation.

Amsterdam, 28 oktober 2003