De Unie


Laatste nieuws
De Unie tevreden met sociaal plan AH

Hoofddorp, 28 oktober 2003 Vakbond De Unie is tevreden met het sociaal plan dat gisteravond is afgesloten met de directie van Albert Heijn. De hoeksteen van het sociaal plan is gericht op werk naar werk, zegt Uniebestuurder Alex van der Molen. Het sociaal plan biedt volgens de Uniebestuurder een goed pakket aan voorzieningen om de sociale gevolgen van de ruim 500 boventallige medewerkers op te vangen.

Voor De Unie is het van groot belang dat de Albert Heijn-medewerkers die boventallig worden en hun werk gaan verliezen door middel van professionele bemiddeling elders werk vinden. De Unie heeft liever dat mensen zelf hun inkomen verdienen en niet afhankelijk worden van een sociale uitkering. Het pakket van maatregelen rond bemiddeling voorziet hier uitstekend in, aldus Alex van der Molen.

Het externe bemiddelingsbureau Smart zal de hele bemiddeling van de boventallige medewerkers gaan verzorgen. Denk daarbij aan o.a. sollicitatietrainingen en het ondersteunen van het zoeken naar ander werk. Daarnaast heeft De Unie tot grote tevredenheid afspraak kunnen maken voor werknemers van 55 jaar en ouder. Deze medewerkers kunnen rekenen op aanvullingen gericht op toetreding tot de VUT.

Al met al is er voor De Unie sprake van een goed resultaat met de nodige maatregelen die zich kenmerken door maatwerk. De Unie zal volgende week dit principeakkoord met haar leden gaan bespreken. Met dit principeakkoord hoopt De Unie een bijdrage te leveren aan het herstel van de situatie van Albert Heijn.

dinsdag, 28 oktober 2003