Ingezonden persbericht


GOLDEN TULIP KIEST IN EUROPA EXCLUSIEF VOOR NASHUATEC/NRG

Vijfjarige overeenkomst biedt alle Europese Golden Tulip Hotels, Inns en Resorts de mogelijkheid apparatuur en diensten af te nemen

Amersfoort/'s-Hertogenbosch, 28 oktober 2003 - Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts en Nashuatec/NRG Group Benelux, leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer (printers, copiers en documentsoftware) maken bekend dat er een vijfjarige Europese overeenkomst is gesloten tussen beide partijen. Deze overeenkomst biedt alle 225 Europese Golden Tulip vestigingen de mogelijkheid multifunctionele afdrukapparatuur, zowel kleur als zwart-wit, contract management en dienstverlening af te nemen van de Ricoh Group, in Nederland vertegenwoordigd door de NRG Group Benelux. Golden Tulip behaalt hiermee aanzienlijke schaalvoordelen, heeft meer controle over haar uitgaven en machinepark en bereikt een Europese uniformiteit in producten.

"Wij werken samen met de Europese inkooporganisatie Hotel-Purchase.com, met als doel centrale overeenkomsten te sluiten met leveranciers. Zo hebben wij recent contracten afgesloten met Douwe Egberts, Heineken en Vodafone", aldus Hans Kennedie, President en CEO van Golden Tulip. "Wij zijn verheugd de Ricoh Group aan dit rijtje te kunnen toevoegen, na de sterke aanbeveling van onze inkooporganisatie en onze eigen positieve ervaringen met NRG in het verleden."

Het contract heeft betrekking op vijftien Europese landen, te weten Nederland, Duitsland, Ierland, Finland, Luxemburg, België, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Noorwegen. In Nederland zijn ongeveer 70 Golden Tulip hotels gevestigd.

Over NRG Group Benelux
NRG Group Benelux biedt onder de merken Nashuatec, Rex-Rotary en NRG producten en diensten aan op het gebied van documentenstromen binnen organisaties. De onderneming is onderdeel van de wereldwijde Ricoh Group. De hoofdkantoren van NRG Group Benelux zijn gevestigd in Brussel en *s-Hertogenbosch. Het bedrijf is behalve voor ISO 14001 ook ISO 9001 gecertificeerd voor de gehele organisatie (sales, service, logistiek, administratie, marketing en human resources).

Over Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts
Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts is een onafhankelijke franchise onderneming met haar hoofdkantoor in Amersfoort. Via haar commerciële alliantie met TOP International Hotels, een Duits hotel consortium, omvat de Golden Tulip Top Hospitality Group meer dan 46.000 kamers in ongeveer 450 hotels in 47 verschillende landen. De meerderheid van de hotels liggen op stedelijke locaties in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Golden Tulip biedt een uniek concept aan voor twee merken, wat ontwikkeld is om internationale standaarden te implementeren, terwijl de lokale sfeer behouden blijft: Golden Tulip voor de vier sterren business en resort hotels en Tulip Inn voor de drie sterren categorie. TOP International Hotels biedt individuele hotels reservering, marketing en sales diensten. Sinds 1975 is Golden Tulip een belangrijke reis partner van de KLM.