Productschap Wijn

Nieuws

Op Safari in Zuid-Afrika

P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 28 oktober 2003

Op Safari in Zuid-Afrika

Doe mee met de wedstrijd en maak van je droom werkelijkheid

Zuid-Afrika, het land van zon, bergen en zee. Van olifanten en struisvogels. Van prachtige landschappen en adembenemende zonsondergangen. Bedenk daarbij het swingende ritme van de Zuid-Afrikaanse Jazz en de kruidige geuren van de Cape Cuisine, van waterblommetjies, springbok en sotaties. Zuid-Afrika, een melting pot van cultuur en traditie, van spirit and soul, van uitgestrekte wildparken en van baie lekkere wyne.

In die grote prachtige natuur, voel je je ineens heel nietig De avond valt en de ondergaande zon verspreidt een warm oranje gloed over het landschap. Bij de waterplek staat een kudde buffels rustig water te drinken, terwijl iets verderop twee nijlpaarden lui in het water liggen alsof het twee kleine donkere eilandjes zijn. Vier kleine oortjes steken boven het water uit Een rustig schouwspel, totdat een krakend geluid dit rustige tafereel verstoort. Een grijze, imposante olifant komt uit de bush met in zijn kielzog de rest van de kudde. Als vanzelfsprekend wordt er plaats gemaakt aan de waterrand.

Win een safari!
Lijkt het u ook niet fantastisch om dit vanaf het balkon van uw lodge onder het genot van een glas Zuid-Afrikaanse wijn ademloos te kunnen gadeslaan? Blijft het een droom of wordt het misschien werkelijkheid? Kijk op de website van het Bureau voor Zuid-Afrikaanse Wijn: www.baielekker.nl, doe mee met de wedstrijd en wie weet bent u straks de gelukkige winnaar van een volledig verzorgde safari in Zuid-Afrika aangeboden door MilesTravel.com

Zuid-Afrikaanse wijnen zijn razend populair
Alvast de sfeer van Zuid-Afrika even proeven? Ga dan naar de slijter of de supermarkt en haal een fles lekkere Zuid-Afrikaanse wijn. De wijngebieden in Zuid-Afrika behoren tot de mooiste ter wereld en er worden heerlijke wijnen gemaakt. Frisse, fruitige witte wijnen van de Chenin blanc of de Sauvignon blanc. En voor de liefhebbers van rode wijn is er een grote keuze, van licht fruitig tot vol en kruidig. Van een droë rooi tot een Cabernet Sauvignon of een typische Zuid-Afrikaanse Pinotage.
Wijnen die overigens vaak voor ons zo herkenbare namen hebben, zoals Vergelegen, Groot Geluk, Kaapse Pracht, Meerlust of Weltevrede. Niet verwonderlijk natuurlijk, als we bedenken dat Nederland vanuit het verleden altijd een sterke band heeft gehad met Zuid-Afrika. Misschien zijn de wijnen van Zuid-Afrika zo wel een heel klein beetje van ons

Kijk voor de wedstrijd op: www.baielekker.nl
en maak kans op een safari in Zuid-Afrika.


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum