Gemiva-SVG Groep


Middelharnis, 28 oktober 2003

Nieuw onderkomen voor activiteitencentrum Ophelia

Ophelia, een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke handicap, is verhuisd. Ophelia was ruim negen jaar gevestigd in Cultureel Centrum Het Diekhuus in Middelharnis. Op donderdag 23 oktober 2003 namen de cliënten en medewerkers hun intrek in een pand aan de Isaac da Costastraat 12 in Middelharnis.

Locatiehoofd Bert Gort vertelt waarom de verhuizing noodzakelijk was: "Al enige jaren kampten we met ruimtegebrek in het Diekhuus, maar er was geen geschikt alternatief. Met de bouw van flatgebouw 's Landshaven in de Westplaat kregen we de mogelijkheid om ruimte te huren en deze in te richten tot een eigen activiteitencentrum."

Modern
Het nieuwe pand voldoet aan alle moderne eisen. "Hier kunnen we een optimale dienstverlening bieden aan mensen met een lichamelijke handicap en niet-aangeboren hersenletsel", vertelt Bert. "Het pand is geheel aangepast. We hebben ook een winkel waar producten te koop zijn die de cliënten zelf maken."
Ophelia startte haar activiteiten voor mensen met een lichamelijke handicap op 30 mei 1994. Bert: "Al snelde groeide het aantal deelnemers. Inmiddels bezoeken 28 cliënten het centrum. Dertien mensen maken gebruik van onze ambulante dienstverlening. Dat betekent dat onze begeleiders naar de cliënt toe gaan, in plaats van dat de cliënt naar het activiteitencentrum komt."

Contact
Mensen met een lichamelijke handicap of niet-aangeboren hersenletsel die in aanmerking willen komen voor ondersteuning bij een vorm van dagbesteding of wonen, kunnen contact opnemen met mevrouw L. van Rhijn (teamleider Ophelia), tel. (0187) 48 64 76 of met Bureau Zorgmakelaar, tel. (0182) 57 58 00.

Gemiva-SVG Groep
Ophelia is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie, die in Zuid-Holland zo'n 800 mensen met een lichamelijke handicap ondersteunt, heeft locaties in onder meer Rotterdam, Dordrecht, Middelharnis en Sliedrecht.
In een activiteitencentrum kunnen cliënten onder andere hun eigen mogelijkheden (her)ontdekken. Het doel is dat deze mensen zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen.