Politie Flevoland

Geen Roethofprijs voor VOS-poject

Lelystad 28-10-2003 - Ondanks lovende woorden in het juryrapport heeft het Flevolandse VOS project, een samenwerkingsverband tussen Politie Flevoland, de gemeenten Lelystad en Dronten, maandag tijdens de uitreiking in Wassenaar, geen eerste prijs behaald.

"Het project Veilig op straat gaat om veel meer dan louter surveilleren op straat", aldus het juryrapport. "Veel aandacht wordt in dit project gegeven aan de herintegratie van de jongere in de maatschappij en hen zo mogelijk toeleiden naar een baan. Een project dat navolging verdient."

Naast de leden van zowel het VOS team Lelystad als het VOS team Dronten, waren ook korpschef Pier Eringa en initiatiefnemer van het VOS project, oud korpschef Geert Horstmann, aanwezig bij de uitreiking in kasteel Wittenburg. Zij werden onder andere toegesproken door minister Donner van Justitie.

Het Haagse project Trek die lijn, een samenwerkingsverband tussen scholen, Haagse Tram Maatschappij, politie, gemeente en Halt, won uiteindelijk de Hein Roethofprijs. Zij kregen hun prijs, een geldbedrag van 20.000 euro, welke besteed moet worden aan de preventie van criminaliteit, uitgereikt door juryvoorzitter en oud burgemeester van Utrecht Lien Vos van Gortel.

Het VOS project ging naar huis met een bedrag van 5.000 euro en een officiële oorkonde. Ook maken zij nog kans op een nominatie voor de Eurpese preventieprijs.