Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht 28-10-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Man aangehouden
MAARSSEN- Op maandagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een bedrijf. Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Johannes Vermeerstraat. De politie zag twee personen hard wegrennen bij het bedrijf. De achtervolging werd ingezet en een van de mannen, 27-jaar zonder vaste woon of verblijfplaats, kon worden aangehouden. De agenten gingen op zoek naar de tweede verdachten en op een gegeven moment hoorde agenten een auto starten. Vanuit de Albert Cuijpstraat reed een auto met hoge snelheid weg. De auto verminderde vaart toen hij een agent zag, maar gaf toen weer vol gas. De agent sloeg vervolgens met een zaklamp tegen de voorruit van de auto, waardoor vermoedelijk schade is ontstaan. De auto reed met hoge snelheid door. De 27-jarige man is ingesloten voor verhoor.

Boete na belediging
WOERDEN- Op maandagmiddag werd een man aangehouden nadat hij beledigende taal had geuit naar een agent. Omstreeks 14.50 uur zag een agent een 61-jarige man uit Wijk bij Duurstede alcohol drinken op het Stationsplein Noord. De agent sprak de man hierop aan en hij begon direct de agent uit te schelden. De man uit Wijk bij Duurstede werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier kreeg hij een boete van 130 euro.

Verdachte situatie
MAARSSEN- Op maandagavond werd vermoedelijk een inbreker overlopen. Omstreeks 22.05 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie op een terrein aan de Industrieweg. De agenten zagen hier een auto rijden en wilden deze controleren. Toen agenten de auto zagen, verhoogde de bestuurder zijn snelheid en reed dwars door een afzetting. Op de Maarssenbroeksedijk stond een agent en wilde de auto een stopteken geven. De auto reed met zeer hoge snelheid vlak langs de agent en reed vervolgens door naar de Rijksweg A2. De achtervolging werd ingezet en ging met een snelheid boven de 220 km/u. De agenten moesten vanwege de gevaarszetting afstand nemen en verloren de auto uit het oog.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Controle
WOERDEN- Op maandagavond werd van 18.30 tot 22.00 uur een grote controle gehouden in het Schilderskwartier. In totaal werden 682 geparkeerde autos gecontroleerd op het zichtbare buit (Niets erin, Niets eruit) In totaal waren zes autos niet afgesloten en was er in 76 voertuigen sprake van zichtbare buit.
Zeven fietsers kregen een bekeuring, omdat ze geen verlichting voerden en vier weggebruikers kregen een bekeuring, omdat ze het rode licht negeerden. Vier automobilisten kregen een parkeerbon en twee fietsers kregen een bekeuring, omdat ze op het voetpad reden.

Ernstige aanrijding
Omstreeks 11.30 uur ontstond er een aanrijding op de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen ze twee personenautos die tegen elkaar waren gebotst. Bij deze aanrijding raakte een bestuurder gewond (gegevens onbekend) en werd vervoerd naar het ziekenhuis.Toen de agenten deze aanrijding aan het opnemen waren, zagen ze dat aan de andere zijde van de snelweg ook een aanrijding ontstond. Vermoedelijk doordat er werd gekeken naar de eerder ontstane aanrijding. Ze zagen dat twee autos op elkaar waren gebotst.

Een 23-jarige automobilist uit Westervoort reed met hoge snelheid achterop de auto van een 26-jarige man uit Udenhout. In de auto van de 23-jarige man zaten twee passagiers (een 23-jarige man uit Westervoort, de gegevens van de andere passagier zijn onbekend).Uit voorzorg werd een traumahelikopter gewaarschuwd, maar dit bleek niet nodig. Beide passagiers werden met ernstige verwondingen met een ambulance overgebracht naar het UMC. Van beide bestuurders is urine afgenomen in verband met het vermoedelijk rijden onder invloed.