Cordaid


---


Cordaid ISO gecertificeerd!

Sinds 15 oktober jl. is Cordaid ISO gecertificeerd volgens de norm ISO 9001:2000. Dit houdt in dat Cordaid voldoet aan deze wereldwijd afgesproken norm voor een deugdelijk kwaliteitssysteem voor organisaties.

ISO beschrijft wat we moeten verstaan onder 'kwaliteit', namelijk het leveren van diensten die voldoen aan de wensen van 'klanten' (voor Cordaid donoren en donateurs en partnerorganisaties), en welke zaken in dat verband in een organisatie moeten zijn afgesproken. Zoals: wie is verantwoordelijk voor wat. Wordt de klanttevredenheid gemeten. Hoe wordt omgegaan met klachten en leiden de klachten tot verbeteringen. Worden de procedures zoals ze beschreven zijn ook werkelijk gevolgd. Ook legt ISO vast dat het functioneren van het kwaliteitssysteem zichtbaar moet worden gemaakt.

Voor Cordaid betekent het ISO certificaat niet dat we alles ineens anders moeten doen. Integendeel, ook bij de processen buiten het huidige kwaliteitssysteem doen we op heel veel punten aan kwaliteitszorg. ISO draagt ertoe bij dat we dit systematischer doen en veel beter kunnen laten zien dat we de totale kwaliteitszorg goed georganiseerd hebben. Dit wordt twee keer per jaar gecontroleerd door auditoren van Lloyds Register.