Gemeente Castricum

Laat uw hond los waar dat mag / 28-10-2003

Hondenpoep veroorzaakt overlast. Regelmatig ontvangt de gemeente hier klachten over. Daarom doen wij een dringend beroep op alle hondenbezitters hun hond alleen daar los te laten waar dat volgens artikel 2.4.17 van de Algemene Plaatselijke Verordening is toegestaan. Het gaat om de volgende locaties:

- Randgrond Noord-End; het park ten noordoosten van Castricum, begrensd door de woonbebouwing aan de Grutto, de provinciale weg Limmen-Zaandam, de Schulpvaart en het sportpark Noord-End.

- Het park aan de Vondelstraat/Schelgeest, met uitzondering van het speelterrein.

- Het park tussen Mient en de spoorlijn.
- Het tracé van de Duinenboschweg.
- Het tracé langs de Zeeweg en het stukje groen nabij sportpark Wouterland.

- De tracés Kramersweg en Geversweg tot aan het duingebied dat door het Provinciaal Waterleidingsbedrijf Noord-Holland (PWN) wordt beheerd. In het duingebied van het PWN moeten honden altijd aangelijnd zijn.

- Het strand van 1 oktober tot 1 mei.
- In het buitengebied zoals: Uitgeesterweg, vanaf de Doodweg, vanaf de Polderwijk, de Zeeweg en voorbij Bakkum-Noord. Neemt u de uitwerpselen van uw hond mee naar huis of werp deze in de daarvoor bestemde afvalbakken. Als we met zn allen zorgen dat de honden niet overal los worden gelaten, kunnen we overlast en vooral ergernis, met name over hondenpoep, beperken en daar is iedereen bij gebaat.