EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Uniek opleidingsproject voor gemeente Venray

In oktober startte het EVO Opleidingscentrum in Venlo een logistiek opleidingstraject voor de gemeente Venray. Twaalf werkzoekenden volgen een intensief opleidingsprogramma dat bestaat uit de Vakopleiding Heftruck, Reachtruckchauffeur en de Vakopleiding Magazijnmedewerker. Door de unieke opleiding die de kandidaten krijgen, zijn zij straks zo opgeleid dat ze flexibel in elk magazijn of distributiecentrum zijn in te zetten.
De deelnemers volgen zowel theorie- als praktijklessen. Dit houdt in dat zij theorie krijgen aangeboden over twee soorten interne transportmiddelen, die in de Arbo-wet als potentieel gevaarlijke machines te boek staan. In de praktijkhal van het opleidingscentrum, een op instructie ingericht magazijn met verschillende soorten magazijnstellingen en verschillende soorten ladingen, krijgen zij daarna praktische oefeningen. Veilig en efficiënt werken voert hierbij de boventoon. De opleidingen worden afgesloten met drie, door het bedrijfsleven zeer gewaardeerde vakdiploma?s.

De gemeente Venray treedt voor dit project op als opdrachtgever, maar werkt samen met bedrijven uit de regio. Loopbaanadviseurs hebben werkzoekenden uitgezocht en begeleiden hen naar een vaste baan.

Na de opleiding volgen de kandidaten bij een van de deelnemende bedrijven een stage. Tot eind dit jaar leren en werken zij met behoud van hun uitkering. Deelnemers die dit traject met voldoende resultaat afsluiten komen daarna in dienst van één van de zes deelnemende bedrijven uit de regio Venray en krijgen een halfjaar- of jaarcontract aangeboden.
EVO heeft veel ervaring met scholingsprojecten voor werkzoekenden en zal dit concept onder de aandacht brengen van andere gemeenten om ook hen hiervoor te interesseren.