LogicaCMG



Persbericht

Waarderingssysteem bewaakt kwaliteit bijdragen

LogicaCMG introduceert discussieplatform D-site in Zaanstad

AMSTELVEEN, 28 oktober 2003 LogicaCMG heeft een discussieplatform, D-site, ontwikkeld waarmee organisaties via internet en intranet een beter inzicht kunnen krijgen in de meningen van onder andere medewerkers, burgers en klanten over actuele beleidsonderwerpen. Deelnemers aan de discussie kunnen elkaars meningen beoordelen waardoor het niveau van de bijdragen kwalitatief hoog blijft. D-site is onlangs voor het eerst in gebruik genomen door de gemeente Zaanstad. Inwoners van Zaanstad konden reageren op de mogelijke locaties van een permanent asielzoekerscentrum in de gemeente. Ruim driehonderd burgers hebben via D-site actief deelgenomen aan deze discussie, 2.500 anderen hebben de site alleen bezocht om de discussie te volgen.

Door te stemmen krijgt een bijdrage op D-site een score op interessewaarde en waarheidsgehalte. De bijdragen die het hoogst scoren, en blijkbaar het meest waardevol zijn in de discussie, worden op D-site extra onder de aandacht gebracht. Dat gebeurt door publicatie van top-10 lijsten en het vermelden van deze bijdragen op de start- en nieuwspagina van de discussie. D-site kan ook onderscheid maken tussen verschillende groepen die aan de discussie deelnemen, waardoor de deelnemers kunnen zien welke groepen het met hun mening eens zijn.

Gemeente Zaanstad wil met D-site haar burgers interactief betrekken bij de beleidsvorming. Gemeenten, maar ook provincies en waterschappen, zien interactieve communicatie via onder andere internet als een steeds belangrijker middel om grote groepen burgers en organisaties te betrekken bij het ontwikkelen van nieuw beleid. Gemeente Zaanstad gaat het discussieplatform op haar website (www.zaanstad.nl) incidenteel inzetten om ervaring op te doen met deze vorm van communicatie. Daarnaast wil de gemeente beter inzicht krijgen in de wensen en behoeften van haar inwoners, doelgroepen duidelijk maken dat er naar hen wordt geluisterd en het bezoek aan de website stimuleren.

Mark Smit, projectleider D-site gemeente Zaanstad: D-site is een ideale verzamelplaats gebleken voor alle ideeën en belangen van de deelnemers. Onze informatieavonden verliepen constructiever en rustiger, doordat de betrokken burgers al vantevoren op D-site over het onderwerp hadden gediscussieerd.Wij waren daardoor beter op de hoogte van de actuele meningen en ideeën in de gemeente. Bovendien was slechts een klein team van ons nodig om de discussies op hoofdlijnen te volgen.

D-site van LogicaCMG is gedeeltelijk in open source gebouwd en geschikt voor elk type organisatie. Omdat D-site extern wordt gehost, is de technische impact voor een organisatie nihil. De implementatietijd is kort, ongeveer drie weken. Het discussieplatform D-site is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Europese Unie.

Onlangs heeft Waterschap De Dommel eveneens besloten D-site te gaan inzetten.

Over LogicaCMG

LogicaCMG is een grote internationale speler in ICT dienstverlening en draadloze datacommunicatie. Zij levert diensten op het gebied van management en ICT consultancy, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft circa 21.000 medewerkers in dienst, kantoren in 34 landen en bijna 40 jaar ervaring in ICT dienstverlening. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE:LOG; AEX: LOG).

Meer informatie is beschikbaar via www.logicacmg.com/nl.