Binnensticht 11.30 uur

Utrecht 28-10-2003 - Persberichten district Binnensticht

Geluidsoverlast
ZEIST Op maandag 27 oktober werd een man aangehouden voor het veroorzaken van geluidsoverlast en belediging.

Rond 23.40 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner van een woning aan de Laan van Vollenhove voor geluidsoverlast zorgde. Buren hadden hem daar reeds op aangesproken, maar de man had daarop zijn muziek nog harder gezet.

Politiemensen constateerden eveneens de geluidsoverlast en belden bij de woning aan. De 34-jarige bewoner deed open en reageerde direct verbaal agressief. Hem werd te verstaan gegeven dat de muziek zachter moest. Daarop beledigde hij de agenten en voordat zij hem aan konden houden, gooide hij de voordeur dicht. Terwijl de politiemensen de komst van een hulpofficier van justitie verzochten om de woning binnen te kunnen treden, zette de bewoner meerdere malen de muziek hard en gooide hard met de deuren.

Vervolgens opende de bewoner zijn voordeur en werd aangehouden voor belediging en het veroorzaken van geluidsoverlast. Bij het in de boeien slaan van de verdachte, bedreigde hij de politiemensen verbaal.

Autokrakers
ZEIST Op maandag 27 oktober werden vijf verdachten van een autokraak aangehouden.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongens aan het rommelen was bij een auto in de parkeergarage aan de Antonlaan. Politiemensen spraken een vijftal jongens aan op de Antonlaan. Op dat moment gaf een getuige telefonisch aan de meldkamer door dat dit de vijf jongens waren die hadden ingebroken in de auto. Daarop werd het vijftal, twee jongens van 15, twee van 16 en één van 17 jaar oud en allen afkomstig uit Zeist, aangehouden.

In de parkeergarage bleek het vijftal te hebben gepoogd in een auto in te breken. Daarbij werd het slot vernield, maar zij slaagden er niet in, in de auto te komen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.