Gemeente Noordwijk


EREPENNING VOOR H.W. VELDKAMP VAN JUBILEREND KLAMUZE

Voorafgaand aan het jubileumconcert van de Stichting Klamuze, op zondag 26 oktober j.l. in het Palacehotel, ontving de heer H.W. Veldkamp, oprichter en gedurende tien jaar voorzitter van de Stichting Klamuze, uit handen van loco-burgemeester G. van Duin de erepenning van de gemeente Noordwijk.

De heer Veldkamp ontvangt de bronzen legpenning wegens zijn belangrijke en gewichtige bijdrage aan het culturele leven in Noordwijk.

In 1993 richtte de heer Veldkamp de Stichting Klamuze op met het doel enige malen per jaar een klassiek zondagmiddagconcert te organiseren. Hij bleef vervolgens tien jaar voorzitter van de stichting. Het jubileum beschouwt hij als een goed moment om de voorzittershamer over te dragen.

De eerste negen jaar vonden de concerten plaats in Grand Hotel Huis ter Duin en sinds een jaar in het Palace Hotel. De repertoirkeuze en het hoge uitvoeringsniveau van de matinees staan garant voor een gemiddeld bezoekers aantal van driehonderd. Grote publiektrekkers waren de optredens van André Rieu in 1995 en Wibi Soerjadi in 1997, beide met duizend bezoekers. Met achthonderd bezoekers wqad het Gershwin Concert eerder dit jaar eveens buitengewoon succesvol.
---

Noordwijk, 27 oktober 2003
AJZ/Communicatie, tel. 071-3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 28-10-2003 webmaster@noordwijk.nl