Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 oktober 2003

Drugsdealers opgepakt

Naar aanleiding van onderzoek en een gerichte actie, drie drugsdealers aangehouden

Enschede

Gedurende een ingesteld onderzoek, werd steeds meer duidelijk dat vanuit een woning aan de Beneluxlaan in Enschede, werd gedeald in harddrugs. Maandagmiddag 27 oktober werd een actie gehouden en werden klanten van het pand afgevangen. Drie personen werden, nadat ze in de woning waren geweest, gecontroleerd. Bij een 38 jr. man uit het Duitse Gronau werd 4 gram heroïne in beslag genomen, bij een 29 jr. Haaksbergenaar 2 bolletjes heroïne en bij een 23 jr. vrouw uit Haaksbergen niets. De aangetroffen heroïne werd even daarvoor in de betreffende woning gekocht. Deze drie zijn na verhoor weer heengezonden. De dealers, Enschedeers van 33 en 39 jaar en een Enschedese van 41 jaar, zijn daarop aangehouden, aan het bureau in verzekering gesteld en opgesloten. Bij huiszoekingen in de desbetreffende woningen van dit drietal en in hun fouillering werd ruim 200 gram, heroïne, 45 gram cocaïne en een tweetal gas alarm pistolen aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-140735)

Aanrijding met letsel

Automobilist verleend bij wegrijden geen voorrang, 1 gewonde, 2 auto's totaal vernield

Enschede

Een 86 jr. automobilist uit Hengelo, verleende maandagmorgen 27 oktober, om ongeveer 10.15 uur, geen voorrang aan een 41 jr. automobilist uit Enschede. De 86 jr. reed vanuit een uitrit de Boddenkampsingel in Enschede op, waardoor de over de Boddenkampsingel rijdende 41 jr., hem niet meer kon ontwijken. Een aanrijding was het gevolg en beide voertuigen raakten dusdanig beschadigd, dat ze moesten worden afgesleept. De 86 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-140720)

Rijden onder invloed

Op maandagmorgen om 11.15 uur al of nog, met 2 promille achter het stuur

Enschede

Omdat door surveillerende politiemensen werd geconstateerd dat een automobilist maandagmorgen 27 oktober, om ongeveer 11.15 uur, rijdend over de Kuipersdijk in Enschede, geen autogordel droeg, werd hij aan de kant gezet. Toen bleek dat de bestuurder een 53 jr. Enschedeer, behoorlijk aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-140731)

Diefstal auto

Zwarte Honda ontvreemd vanaf parkeerplaats bij woning eigenaar

Enschede

Maandagmorgen 27 oktober, omstreeks 06.30 uur, ontdekte een 34 jr. eigenaar van een zwarte Honda Civic, met het kenteken 72-JV-ZG, dat zijn auto was verdwenen. Hij had de auto de avond ervoor rond 23.00 uur geparkeerd op een parkeerplaats in de omgeving van zijn woning aan de Ringovenstraat in Enschede. (bps: 03-140594)

Illegale winkeldief

Aangehouden winkeldief blijkt illegaal in Nederland te zijn

Enschede

Maandagmiddag 27 oktober, om ongeveer 14.40 uur, werd door personeel van een kledingzaak aan de Zuiderhagen, een winkeldief betrapt die een tweetal truien trachtte mee te nemen zonder die te betalen. Hij, een 35 jr. man zonder vaste woon of verblijfplaats, werd overgedragen aan de politie die de man meenam naar het bureau waar hij ter zake de winkeldiefstal werd afgehoord. Aan het bureau bleek dat de man, met de Soedanese nationaliteit, illegaal in Nederland verbleef. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, die de 35 jr. in vreemdelingenbewaring heeft gesteld en heeft opgesloten in afwachting van zijn eventuele uitzetting. (bps: 03-140824)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --