Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



Datum: 17 okt. 2003


P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



Dinsdag 28 oktober 2003



Ermelo- Rijden onder invloed

Tijdens een surveillance van de politie in de nacht van 27 op 28 oktober heeft de politie tijdens een 30-jarige man uit Almere op de Putterweg in Ermelo gecontroleerd.
Hij bleek alcohol te hebben gedronken.De man blies een alcoholpromillage van ruim 1.5 prom. Het rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt een proces verbaal op.



Nunspeet- Gewond na botsing met ambulance


Een 17-jarige jongen uit Nunspeet raakte maandagmiddag omstreeks 14.30 uur gewond nadat hij met zijn scooter in botsing kwam met een ambulance. Zowel de scooter als de ambulance reden over de Elburgerweg richting Nunspeet, komende vanuit de richting Elburg. De ambulance was op weg naar een spoedmelding en voerde optische -en geluidssignalen. Op het moment dat de ambulance de scooter en een daarvoor rijdende auto wilde inhalen, stuurde de 17-jarige jongen zijn scooter naar de linker weghelft. De scooterrijder werd geschept door de ambulance. De ambulance raakte in de berm en raakte dermate beschadigd dat verder rijden niet mogelijk was. De jongen liep been- en kinletsel op en werd door de medewerkers van de ambulance hulp verleend. Zelf bleven de ambulancemedewerkers ongedeerd. De jongen werd nadien met een andere opgeroepen ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De jonge Nunspeter moet nog door de politie worden gehoord. Het is nog niet duidelijk waarom hij plotseling naar links stuurde.



Wezep- Snelheidscontrole


Op maandag 27 oktober heeft de politie een van 15.00 uur tot 16.00 uur een radarcontrole gehouden aan de Stationsweg in Wezep. Er werden in totaal 150 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 4 harder dan de 50 km/u die is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/u.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --