Persberichten - 28/10/2003

Delhaize groep neemt harveys-winkels over in Georgia en Florida

BRUSSEL, België, 27 oktober 2003 Delhaize Groep (Euronext Brussel:DELB NYSE:DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, rondde vandaag de overname af van 43 Harveys-supermarkten in centraal-en zuid-Georgia en in de regio Tallahassee in Florida, zoals aangekondigd op 2 september 2003. De overname vult een gebied op waar Food Lion, het grootste Amerikaanse uithangbord van Delhaize Groep, slechts in beperkte mate aanwezig is.

De overname kadert in Delhaize Groeps eerder aangekondigde groeistrategie die erin bestaat haar aanwezigheid te versterken in haar bestaande geografische markten. Harveys vormt nu het vierde Amerikaanse uithangbord van Delhaize Groep, naast Food Lion, Hannaford en Kash n Karry.

Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in elf landen op drie continenten. Op het einde van het eerste semester van 2003 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.505 winkels. In 2002 boekte Delhaize Groep een omzet van EUR 20,7 miljard en een nettowinst van EUR 178,3 miljoen. Delhaize Groep stelt ongeveer 144.000 mensen te werk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (symbool: DELB) en op de New York Stock Exchange (symbool: DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.

Sommige verklaringen in dit persbericht evenals andere geschreven en mondelinge verklaringen die regelmatig worden gedaan door Delhaize Groep en haar vertegenwoordigers, bevatten voorspellingen in de betekenis van de geamendeerde Sectie 27A van de Securities Act van 1933, en van Sectie 21E van de geamendeerde Securities Exchange Act van 1934, en houden een aantal risicos en onzekerheden in. Deze verklaringen bevatten maar zijn niet beperkt tot verklaringen over strategische opties, toekomstige strategieën en de uit deze strategieën voorziene resultaten. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van Delhaize Groep. De werkelijke resultaten van deze strategieën kunnen wezenlijk verschillen van deze voorzien in of geïmpliceerd door zulke verklaringen. Risicos en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van deze gesteld of geïmpliceerd door zulke verklaringen zijn beschreven in het jaarverslag van Delhaize Groep in het document 20-F voor het jaar eindigend op 31 december 2002 en andere periodieke neerleggingen door Delhaize Groep en Delhaize America bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Deze risicofactoren zijn in dit document bij referentie opgenomen. Delhaize Groep en Delhaize America nemen geen enkele verbintenis op zich om ontwikkelingen in deze risicofactoren te actualiseren of om publiek welke herziening ook van de verklaringen vervat in dit persbericht aan te kondigen, of om correcties aan te brengen om toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen weer te geven.

Bron: Delhaize Group
Provider: Euronext Brussels