De Unie


Zorgverzekeraars Nederland - CAO-onderhandelingen

28 oktober 2003 - Het CAO-overleg voor de zorgverzekeraars is inmiddels een hele slechte soap geworden. Werkgevers blijven terugkomen op toezeggingen die eerder zijn gedaan. Zorgverzekeraars Nederland communiceert alleen nog met vakorganisaties via de pers en geeft dan een volledig verkeerde voorstelling van zaken. Het is teleurstellend dat zorgverzekeraars zo omspringen met de belangen van de werknemers in deze branche.

In tegenstelling tot de beweringen van Zorgverzekeraars Nederland is De Unie heel transparant over haar koers:

- wij onderhandelen op basis van argumenten
- wij zijn bereid onze verantwoordelijkheid te nemen als dat nodig is
- maar afspraak is afspraak

De laatste afspraak uit het CAO-overleg is dat wij alleen nog spreken over het resterende geschilpunt: een meeademende werknemersbijdrage pensioenpremie. In een onderhandelronde op 19 september jl. zijn wij hier nog niet uitgekomen. De werkgeveronderhandelaars wilden eerst met de verschillende zorgverzekeraars spreken.

De Zorgverzekeraars hebben inmiddels laten weten dat onderwerpen waar wij het over eens waren weer ter discussie staan. Hierbij wordt o.a. gedacht aan de geboden salarisverhoging. Eerdere afspraken worden wederom niet nagekomen.

Vakorganisaties voelen zich geschoffeerd door de handelwijze van Zorgverzekeraars. Wij zullen op korte termijn met onze kaderleden overleggen over de middelen die wij in gaan zetten om werkgevers tot een ander inzicht te brengen.

Met vriendelijke groet,

Gerwin van der Lei
bestuurder

* Intropagina Zorgverzekeraars

dinsdag, 28 oktober 2003