Gemeente Gouda


datum: 23 oktober 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Linda Dinkelman
telefoon: 0182-588221

subsidiestaat 2004

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 21 oktober de subsidiestaat 2004 vastgesteld. Hierin staat het overzicht van subsidies voor 2004 op het gebied van welzijn en cultuur. Alle betrokken organisaties zijn geïnformeerd over de inhoud van de subsidiestaat. Zij hebben van 27 oktober tot en met 14 november de gelegenheid om schriftelijk te reageren op de voorgenomen subsidies. Na beoordeling van deze reacties neemt het college een definitief standpunt in.

financiële kaders

De subsidiestaat 2004 is opgesteld binnen de financiële kaders van de programmabegroting 2004. Het college hecht er aan het voorzieningenniveau in het komende jaar op peil te houden. Voor 2004 zijn dan ook geen bezuinigingen ingeboekt. Het totaalbedrag van de subsidiestaat 2004 is zelfs hoger dan in 2003. Voor een aantal instellingen geldt echter dat de prijzen van producten zijn gestegen. Deze prijsverhoging is verwerkt door herschikking binnen de financiële kaders.

Het eenmalig beschikbaar gestelde budget voor het oplossen van knelpunten bij een achttal instellingen in 2003 wordt in 2004 echter niet voortgezet. In lijn met OptimaForma zijn in de subsidiestaat ook geen nieuwe structurele toezeggingen opgenomen.

OptimaForma

Binnen de gemeente Gouda vindt de komende jaren het taakstellingstraject OptimaForma plaats. Het doel van OptimaForma is efficiënter functioneren en bezuinigen. Voor het brede welzijnsterrein is de taakstelling te komen tot een vermindering van het budget met twee miljoen euro. Vanaf 2005 heeft dit traject consequenties voor de subsidie van verschillende Goudse instanties.


- einde bericht -