Gemeente Haarlem


28 oktober 2003

204/2003
Gemeente Haarlem, sector Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht



Gemeente wil pand aan Lange Herenvest kopen voor Mondiaal Centrum

De gemeente is van plan om het pand Lange Herenvest 122, voorheen Hoeksteen Computers, te kopen en daarna te verhuren aan de stichting Mondiaal Centrum Haarlem. De huidige locatie van het Mondiaal Centrum aan de Oostvest is door de komst van het Patronaat niet meer geschikt voor het organiseren van sommige activiteiten van het Mondiaal Centrum. Vandaar dat de gemeente en het Mondiaal Centrum al enige tijd op zoek zijn naar een nieuwe plek in de stad. Er zijn verschillende panden onderzocht, maar deze kwamen niet in aanmerking. Enkele weken geleden werd het pand aan de Lange Herenvest voor het eerst bekeken. Volgens de gemeente leent het pand aan de Lange Herenvest zich, na verbouwing, goed voor de permanente vestiging van het Mondiaal Centrum. Ook het bestuur van het Mondiaal Centrum is in principe akkoord met deze nieuwe locatie.


Voordat het Mondiaal Centrum definitief kan verhuizen moet eerst de gemeenteraad het plan goedkeuren. Daarna worden vergunningen aangevraagd en het pand verbouwd. In de loop van volgend jaar kan het Mondiaal Centrum gaan verhuizen.


Het Mondiaal Centrum Haarlem is de koepelorganisatie is voor een aantal kleinschalige maatschappelijke instellingen uit voornamelijk multicultureel Haarlem. Zij organiseren allerlei activiteiten; van huiswerkklassen en seminars tot het jaarlijkse Haarlemmerhout festival.


Murco Mijnlieff
023-5113458
mijnlieff@haarlem.nl


---- --



023-5114362