Ingezonden persbericht

ProClarity introduceert Analytics Platform 5.3 voor het snel inzetten van op maat gemaakte analyses

Complexe informatie omgezet in direct toepasbare kennis

's-Hertogenbosch, 28 oktober 2003 - ProClarity, leverancier van analytische softwareoplossingen voor beslissingsondersteuning, introduceert het ProClarity Analytics Platform versie 5.3. Dit platform biedt nieuwe mogelijkheden om de prestaties van organisaties te analyseren door ze af te zetten tegen doelstellingen. Versie 5.3 laat gebruikers hun kennis over bedrijfsprocessen delen en beheren, en centraal best practices op analysegebied vastleggen. Het ProClarity-platform is, in tegenstelling tot legacy Business Intelligence-producten, hét systeem voor de ontwikkeling van op maat gemaakte analyses voor het vertalen van complexe informatie in individueel inzicht.

Versie 5.3 biedt een platform dat gecompliceerde Business Intelligence-problemen oplost. Hiermee:
* ontwikkelen bedrijven analyses die een beter en breder besluitvormingstraject ondersteunen;
* zijn applicaties sneller beschikbaar dan wanneer ze van begin af aan worden ontwikkeld;
* is de IT-belasting die inherent is aan de ontwikkeling en inzet van op maat gemaakte applicaties, kleiner;
* zijn onderhouds- en beheerkosten van analyses lager;
* is directe integratie met bestaande applicaties mogelijk.

Om ervoor te zorgen dat klanten zo snel mogelijk productief zijn, biedt ProClarity als enige marktpartij op maat te maken out-of-the-box-oplossingen. Deze oplossingen zijn ontwikkeld op basis van ProClarity-componenten en maken het voor gebruikers mogelijk binnen enkele dagen de voordelen van analysetools te benutten. Deze ProClarity-tools zijn eenvoudig op maat te maken voor specifieke processen en eenvoudig te integreren met bestaande applicaties en infrastructuren. Versie 5.3 is vanaf november 2003 beschikbaar en omvat de volgende nieuwe producten en verbeteringen.


* ProClarity Dashboard Server - servergebaseerd product dat naadloos integreert met de ProClarity Analytics Server en dat de mogelijkheid biedt Key Performance Indicators (KPI's) te ontwikkelen, te bekijken en te monitoren. Dit vanuit een intuïtief dasboard via een webclient.


* ProClarity Business Logic Server - met deze servergebaseerde oplossing kan bedrijfslogica centraal worden opgeslagen, beheerd en verspreid in de vorm van selecties en KPI's.


* KPI Designer - een op wizards gebaseerde tool waarmee bedrijfsanalysten of kerngebruikers KPI's kunnen aanmaken, die door het gehele bedrijf kunnen worden gebruikt om de bedrijfsprestaties te vergelijken met de bedrijfsdoelen.


* Nieuwe thin client interface - de nieuwe ProClarity Standard webclient interface is gebaseerd op de nieuwste webbrowser-technologie voor de bouw van gebruikerinterfaces. Dit product omvat datavisualisatie, intuïtieve navigatie en geavanceerde rekenkracht - dit alles met een gebruikersvriendelijkheid zoals bekend van op Windows gebaseerde clients.


* Applicatietemplates - deze zijn vanaf begin 2004 beschikbaar en bevatten voorbeelden en modellen op basis waarvan gebruikers snel analytische applicaties voor category-, voorraad- en relatiebeheer kunnen inrichten.

Integratie met Microsoft BI-producten
ProClarity Analytics Platform 5.3 integreert met Microsoft® SQL Server(tm) 2000 Reporting Services, zodat gezamenlijke klanten beschikken over een uitgebreide en kosteneffectieve rapportage- en analyseoplossing die eenvoudig is te implementeren. ProClarity Analytics Platform 5.3 bevat een SharePoint Point Server Integration Kit waarmee ProClarity-analyses binnen SharePoint Portal Server 2003 worden ingezet. De integratiekit is vanaf november 2003 te downloaden. Daarnaast biedt ProClarity Analytics Platform 5.3 ondersteuning voor Microsoft Office System 2003.

"ProClarity levert met versie 5.3 een kwalitatief ontwikkelplatform voor analytische applicaties, dat de functionaliteit van het Microsoft Business Intelligence-platform uitbreidt en bedrijfsprestaties van onze gezamenlijke klanten verbetert", zegt Bill Baker, General Manager voor Microsoft SQL Server Business Intelligence. "Het inbedden van business intelligence in bestaande applicaties en het personaliseren van analytische applicaties maken business intelligence dagelijkse routine voor meer mensen in meer organisaties. ProClarity en Microsoft werken al geruime tijd samen, en blijven dat doen, aan oplossingen die tegemoetkomen aan deze trend door het leveren van oplossingen die de productiviteit verbeteren en de efficiëntie en het succes vergroten."

"Bedrijven zijn op zoek naar analyses in pakketvorm. Vaak voldoen deze echter niet exact aan de eisen of passen ze niet bij de bedrijfsprocessen", aldus Clay Young, Vice-President Marketing van ProClarity Corporation. "ProClarity levert een platform dat de complexiteit en doorlooptijd van het ontwerpen en onderhouden van op maat gemaakte analyses sterk reduceert. Daarnaast bieden we out-of-the-box-analayses die klanten direct voordeel bieden voor hun besluitvormingsproces - alles onder één licentie."

# # #

Over ProClarity Corporation
ProClarity levert analytische softwareoplossingen die de snelheid vergroten waarmee bedrijven gefundeerde beslissingen nemen en op basis daarvan de bedrijfsprestaties verbeteren. ProClarity levert vanaf 1995 innovatieve analyseoplossingen aan Global 3000-bedrijven. ProClarity verzekert ze van een maximale ROI op technologie-investeringen en oplossingen op maat voor bedrijfs- en beslissingsprocessen. Het hoofdkantoor van ProClarity staat in Boise, Idaho (VS), en het bedrijf heeft regionale verkoop- en servicekantoren in Europa en Azië. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. ProClarity ondersteunt momenteel ruim 1.400 klanten wereldwijd. De analyseoplossingen van ProClarity helpen bedrijven als ABN AMRO, AT&T, GE Capital, Reuters, Reckitt Benckiser, Kerry Foods, Siemens, Scottish & NewCastle Retail en Telewest bij het meten, voorspellen en optimaliseren van hun bedrijfsprestaties door het faciliteren van betere samenwerking en accurater beslissingen.