1e persbericht van dinsdag 28 oktober 2003

Eindhoven 28-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen voor poging inbraak

Dinsdagochtend rond 4.00 uur zijn op de Kloosterdreef twee mannen (20 en 22 jaar) uit Eindhoven aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze wilden inbreken in een horecazaak aan de Kloosterdreef. Toen agenten na een melding ter plaatse kwamen, zagen ze de 20-jarige man op een brommer op de uitkijk staan. De 22-jarige man kwam op dat moment uit de brandgang naast de horecazaak lopen. Hij had inbrekersgereedschap bij zich. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Waalre: Vrouw overvallen in woning

Een vrouw van 47 jaar uit Waalre is maandagochtend in haar woning aan de Oude Kerkstraat overvallen en beroofd. Rond 11.45 uur deed de vrouw de voordeur open nadat er was aangebeld. Twee mannen kwamen het huis binnen, waarbij er één een vuurwapen bij zich had dat hij op de vrouw richtte. Ze eisten geld en de sleutels van de auto die op de oprit stond. Nadat ze de vrouw op een stoel hadden vastgebonden, zijn ze er met een portemonnee met ongeveer 15 euro en enkele (bank)pasjes en met de auto vandoor gegaan. Het gaat om een donkerblauwe Ford Galaxy met het kenteken 47-GF-NG. Die is in de richting van Eindhoven weggereden. Nadat de vrouw zichzelf kon bevrijden, heeft ze de politie gebeld. Die heeft de zaak met drie mensen in onderzoek. De verdachten zijn allebei ongeveer 20 jaar oud en 1.90 meter lang. Eén van hen heeft een donkere huidskleur, kort dik krullend haar, volle lippen en een normaal postuur. De ander is blank, en heeft kort stekelig blond haar en een slank gezicht. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de verdachten op de ochtend van de overval te voet in de wijk zijn gezien. De politie zoekt getuigen van de overval; zij kunnen zich melden op 0900-8844.

Nuenen/Eindhoven: Man aangehouden voor woninginbraak

Een man van 42 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmiddag rond 14.15 uur opgepakt omdat hij in de nacht van 21 op 22 september zou hebben ingebroken in een woning aan de Beukenlaan in Nuenen. Daarbij werden enkele sieraden weggehaald. De man is hiervoor dinsdagmiddag op het politieburo aan de Mathildelaan in Eindhoven aangehouden. Hij was daar naartoe gebracht omdat hij kort daarvoor iets had gestolen uit een winkel in het Winkelcentrum Woensel en daarbij was betrapt. Uit onderzoek bleek vervolgens dat hij verdachte is van de woninginbraak in Nuenen. De man is in verzekering gesteld.

Nuenen: Aanhouding na winkelinbraak

Dinsdagochtend rond 4.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Vincent van Goghstraat. Daarbij werd een aantal jassen weggehaald. Een raam van de zaak is kapot gegooid. Getuigen hebben gezien dat er drie mannen bij de inbraak waren betrokken. Ze reden weg in een donkere auto. Kort daarna zagen agenten op de Gerwenseweg een dergelijke wagen staan. Er zat een man van 30 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats in. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van het plegen van de winkelinbraak. Van andere verdachten ontbreekt elk spoor.

Valkenswaard: Verlichtingscontrole

Op de Nieuwe Waalreseweg is maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. Vijf fietsers en de bestuurder van een auto kregen een bekeuring omdat de verlichting van hun voertuig niet in orde was.

Veldhoven: Bekeuringen bij fietsverlichtingscontrole

Op een aantal plaatsen is maandagavond tussen 18.30 en 22.30 uur een fiets-verlichtingscontrole gehouden. Er werd onder meer gecontroleerd op de Sondervick, de Heerbaan en de Sterrenlaan. In totaal negen fietsers kregen een bekeuring omdat er iets niet in orde was met de verlichting van hun rijwiel.

Deurne: Gereedschap weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Doctor Huub van Doorneweg is een aanhangwagen met daarin diverse soorten gereedschap weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 5.30 uur. Een slot van een toegangsdeur is geforceerd, waarna de spullen werden meegenomen.

Breugel: Wonininbraak

Uit een woning aan de Evertsenlaan zijn een paspoort en een bankpasje weggehaald. Dat gebeurde dinsdag tussen middernacht en 7.00 uur. De voordeur van het huis is van buitenaf opengemaakt.