SONY NEDERLAND

Sony kondigt in Japan reorganisatie aan

Sony kondigt vandaag in Tokyo aan op wereldwijd niveau het aantal werknemers (momenteel 154.000) de komende drie jaar met 20.000 medewerkers te reduceren. Het betreft 7.000 banen in Japan. De andere 13.000 banen zijn verdeeld over de rest van de wereld. De reductie in banen zal worden bereikt door een natuurlijk proces voornamelijk binnen de productie omgeving; door reducties in het aannemen van nieuw personeel, het niet verlengen van tijdelijke contracten en door pensionering. Bovendien is het hele proces uitgesmeerd over 3 jaar. In de Benelux vindt geen productie plaats en vanuit die optiek is de reorganisatie niet direct van toepassing op Sony Benelux B.V. Uiteraard blijft Sony Benelux B.V., een verkooporganisatie van Sony zoals iedere organisatie continu kijken naar efficiency verbeteringen binnen de organisatie.

Naast dit nieuws maakt Sony, wereldwijd marktleider in Consumenten Electronica, bekend dat het een joint venture heeft gesloten met Samsung voor de productie van TFT LCD Panels. Dit is volgens Sony de beste manier om verzekerd te zijn van een constante lijn bij de productie van LCD Panels. LCD Panels worden gebruikt voor de platte LCD televisies.
De naam van deze nieuwe joint venture is nog niet bekend. De leiding zal worden gevormd door Sony en Samsung samen. De locatie voor deze joint venture is Korea. De productie capaciteit zal enkele tienduizenden Amorphous TFT LCD Panels bedragen per maand.

Tevens heeft Sony gisteren bekend gemaakt een joint venture te sluiten met NTT DoCoMo. Deze joint venture zal zich richten op het ontwikkelen van nieuwe diensten gebaseerd op mobiele telefoons, die beschikken over Sonys IC Card technologie FeliCa. De naam van deze joint venture wordt FeliCa Networks Inc.

Redactie:

Bart Panman General Manager Corporate Communications
020-658 1432 of 06 51 361 962

28 okt 03 12:41