Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 oktober 2003, no. 197

Stadshuis Eindhoven, De Verborgen Kamer

VERLENGING EXPOSITIE: Dat kan bij ons!

De expositie Dat kan bij ons! in het Stadshuis wordt een week verlengd vanwege grote belangstelling van het publiek. Er is een aantal extra ateliermiddagen georganiseerd en ook de portrettekenaar Frans Strik zal op woensdagmiddag nogmaals present zijn.

Onder het motto Dat kan bij ons! tonen leden van met Potlood en Penseel (P&P), de grootste amateur-schildervereniging van Eindhoven, van 3 oktober t/m 7 november hun werk in de Verborgen Kamer in het Stadshuis van Eindhoven. De openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 -17.00 uur, maandag tot 19.00 uur.

In de tentoonstelling worden circa 80 schilderijen en tekeningen geëxposeerd in een variëteit aan technieken, zoals aquarel, acryl, olieverf en potlood, alle gemaakt door pure amateurs. Op een aantal middagen zullen leden schilderend aanwezig zijn.

Alleen al het motto en de naam van de ruimte moeten voor belangstellenden in schilder- en tekenkunst een nieuwsgierig makende aanleiding vormen om de tentoonstelling te bezoeken. P&P is in het jaar 1980 opgericht als zelfstandige vereniging ter voortzetting van vrije tijdsactiviteiten op schildergebied, die al vanaf 1964 binnen het Philips concern plaatsvonden. De vereniging P&P beschikt in het gemeenschapscentrum de Lievendaal over een eigen atelierruimte, die van maandag tot en met vrijdag benut wordt door de ruim 150 leden.
In 12 groepen van 10 tot 15 leden vertrouwen zij hun creatieve uitingen wekelijks toe aan papier of doek, daarbij begeleid door professionele kunstenaars. De mengeling van beginnelingen en meer of minder gevorderden levert binnen de groepen altijd levendige ervaringsuitwisseling en veel onderlinge gezelligheid op.

Jaarlijks houdt P&P in het eigen atelier twee exposities van recent werk van de leden, waardoor een boeiend overzicht wordt verkregen van de totaal verschillende wijzen, waarop de leden hun creativiteit vorm weten te geven.
Na bijna 40 jaar is er nog altijd sprake van een springlevende activiteit, waarbij ook voor nieuwe leden, zowel beginnende als gevorderde amateurschilders, individueel of als groep, nog plaats in het atelier ingeruimd kan worden. Belangstellenden kunnen op hun verzoek altijd vrijblijvend een kijkje komen nemen in het atelier. Zie voor nadere verenigingsinformatie www.potloodenpenseel.dse.nl of bel ledenadministrateur H. Huisman, tel. 040-2115406.

© 2003 Gemeente Eindhoven