Ministerie van Defensie


---


---

Koningin brengt werkbezoek aan Ministerie van Defensie

28-10-2003

Hare Majesteit de Koningin heeft dinsdagmorgen (28 oktober) een werkbezoek gebracht aan het ministerie van Defensie. Zij werd ontvangen door Minister Henk Kamp van Defensie.

Na een ontmoeting met de heer C. van der Knaap, Staatssecretaris van Defensie, liet de Koningin zich door defensiemedewerkers informeren over de toekomst van het ministerie van Defensie en de vernieuwing van de topstructuur van het ministerie. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan het inpandig gelegen Defensie Crisisbeheersingscentrum (DCBC). In dit centrum worden de vredesoperaties aangestuurd waar Nederland aan deelneemt. Officieren van het DCBC informeerden de Koningin over uitgezonden eenheden en de actuele stand van zaken over de uitgezonden militairen in Irak en Bosnië.

Na een gedachtewisseling over de visie van het ministerie op de toekomst van vredesoperaties, werd het werkbezoek afgesloten met een gesprek over de consequenties van de komende bezuinigingen voor het personeel dat werkzaam is bij Defensie (foto's: Hennie Keeris).