Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



28 oktober 2003



Twello- overlast bij bruggetje


Kreeg de politie aan het begin van de avond een melding dat jongeren op het bruggetje naar het Jachthuisplein een vuurtje aan het stoken waren. Agenten besloten van twee kanten de groep te naderen, maar dit werd gezien, waarna de jongeren de benen namen. De agenten hebben het vuurtje gedoofd en gelukkig was er nog geen schade ontstaan. Later op de avond kwam er ook nog een klacht over het afsteken van vuurwerk. Ook nu werd aandacht aan deze melding besteed, maar konden de vandalen niet aangehouden worden. De politie neemt de locatie in de surveillance op.



Zutphen -gevaarlijke actie


Vandalen hebben, zonder dat zij zich kennelijk bewust zijn van de risico's, gisterenavond een tape over de breedte van de rijbaan van de Emmerikseweg gespannen. Een automobiliste reed ter hoogte van het winkelcentrum tegen het tape en schrok van de klap die hierdoor veroor-zaakt werd. Gevaarlijker is het wanneer een (brom)fietser of motorrijder tegen het tape rijdt en ten val komt !



Zutphen- jongeman met bromfiets onderuit


Een surveillance-eenheid trof vanmorgen omstreeks 10.15 uur op een Wijnhofstraat een jongeman aan, die met z'n bromfiets vanwege de gladheid onderuit was gegaan. Hij had veel pijn en kon niet meer opstaan, reden om een ambulance te waarschuwen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, maar inmiddels bleek, dat de Zutphense knul pas 15 jaar oud was en dus de bromfiets helemaal niet had mogen besturen. Over de strafhandeling wordt nog overleg gepleegd. Zijn letsel is niet bekend.



Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --