Politie IJsselland


'Jij weet waar vuurwerk illegaal opgeslagen of verhandeld wordt? Meld Misdaad Anoniem'. Dit is de slogan van de vuurwerkcampagne van Meld Misdaad Anoniem, oftewel Bel M, die op 24 oktober jl. voor het tweede achtereenvolgende jaar gestart is. De campagne richt zich op het voorkomen van gevaarlijke situaties bij de illegale opslag, handel en transport van vuurwerk. Het gaat daarbij niet om kleine particulieren, maar om diegenen die vuurwerk illegaal verhandelen, transporteren en opslaan waardoor levensgevaarlijke situaties ontstaan. Politie IJsselland heeft zich ook dit jaar bij deze campagne aangesloten, met haar zogenaamde Regionaal Opsporingsteam Vuurwapens en Vuurwerk (ROVV).

Het ROVV beoogt de aanpak van vuurwapencriminaliteit en handel in illegaal vuurwerk in de hele regio IJsselland te verbeteren. Dit betekent dat voor de periode van de vuurwerkcampagne, tot en met 31 december, het team zich richt op de aanpak van de handel in illegaal consumentenvuurwerk. Zij maakt hierbij daarom gebruik van de vuurwerkcampagne van Bel M. De verwachting is dat er via deze anonieme meldlijn de nodige zaken over illegaal vuurwerk gemeld worden.

Illegale opslag, handel en transport van vuurwerk kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties. Het kan je hele straat opblazen. Op het telefoonnummer 0800-7000 kun je daarom nu anoniem je tips hierover kwijt. Natuurlijk kun je ook altijd gebruik maken van de reguliere politienummers.
---