Ingezonden persbericht

Persbericht Dordrecht

Vrije kavels voortaan via verloting notaris
Het College van Burgemeester en Wethouders wil dat de uitgifte van vrije kavels integer verloopt. Daarom hebben B&W een regeling vastgesteld, waarin is vastgelegd hoe men kan inschrijven en hoe via verloting gegadigden in aanmerking kunnen komen voor een vrije kavel. De notaris loot dan tijdens een openbare bijeenkomst, waarbij alle gegadigden aanwezig kunnen zijn. Daarmee wordt de praktijk van de laatste tijd nu officieel in een regeling vastgelegd.

Belangstellenden kunnen op basis van de nieuwe regeling inschrijven per project. Dat wordt middels adverteren bekend gemaakt. Na toewijzing van een kavel betekent dit wel dat met een reserveringsvergoeding moet betalen (¤ 500, waarvan de helft van de koopsom wordt afgetrokken bij het notariële transport. Degene die tijdens het bouwplanproces afhaakt krijgt geen geld terug.

In sommige gevallen worden bouwplannen gerealiseerd, waarbij een ondernemer of projectontwi! kkelaar zelf verantwoordelijk is v oor de uitgifte van gronden. In dat geval geldt deze regeling niet en worden de kavels door hen verkocht. De gemeente heeft dan immers de grond niet in eigendom en kan daarover dus niet beslissen (zoals bijv. in de Jagers - en Windhondpolder het geval is). Wel wordt zoveel mogelijk getracht in die gevallen ook deze regeling toe te passen.

Opschoning
Overigens zal het komende half jaar de lijst met gegadigden voor vrije kavels worden opgeschoond. Iedereen die nu op de lijst staat wordt dan gevraagd of hij/zij nog steeds belangstelling heeft voor een vrije kavel. Zo niet, dan wordt zijn of haar naam van de lijst geschrapt. Daarna zal dus uitsluitend een lijst van gegadigden per project worden aangelegd.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht