Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
28 oktober 2003 c077

Mer Waalsprong goedgekeurd

Start uitwerking deelplannen Waalsprong

De gemeente Nijmegen start met de uitwerking van de laatste deelplannen voor de Waalsprong. Dit kan nu de milieueffectrapportage over de Waalsprong definitief is goedgekeurd door de Commissie Mer. Alle deelplannen worden weer getoetst aan deze milieueffectrapportage.

Met dit positieve eindadvies van de Commissie Mer is een belangrijke procedurele vervolgstap gezet in de realisatie van het nieuwe stadsdeel ten noorden van de Waal. In 2001 werd de bouw van de Waalsprong nog tijdelijk stilgelegd omdat toen een gedetailleerde milieueffectrapportage ontbrak. Hierin is nu voorzien.

Vorig jaar al gaf de Commissie Mer het groene licht voor de uitwerking van de bestemmingsplannen Stadsas Noord, Woonpark Oosterhout, en Lent Oost. Nu kunnen ook de bestemmingsplannen voor de Landschapszone, het centrumgebied, het dorp Lent en de overige gebieden in de Waalsprong worden uitgewerkt.

Deze bestemmingsplannen zijn een verfijning van het Voorkeursmodel Waalsprong dat deze zomer door de gemeenteraad is vastgesteld. De plannen worden getoetst aan de milieueffectrapportage en opgesteld in overleg met bewoners en ondernemers. De bestemmingsplannen staan ook weer open voor inspraak. Deze procedure leidt er toe dat bouwrijp maken dr.Huijgenshof en Visveld in Lent en Nijland in Oosterhout is gestart en begin 2004 de woningen worden gebouwd. Ook de realisatie van de ombouw van het noordelijke deel van de A325 tot Stadsas start in 2004 met de realisatie van de Ovatonde en aansluiting dorpensingel naar de Griftdijk. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-32923808


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht