Provincie Utrecht

Persbericht

Webloket Feiten en Cijfers vernieuwd

28-10-2003
Het loket Feiten en Cijfers op de website www.provincie-utrecht.nl heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Aan deze rubriek, die de meest uiteenlopende kerngegevens biedt over de provincie Utrecht, zijn nieuwe grafische toepassingen gekoppeld. Het gebruiksgemak is daarmee aanzienlijk vergroot.

Interactief loket
Feiten en Cijfers is een interactief loket op de provinciale website, dat de gebruiker mogelijkheden biedt om zelf vragen te stellen aan een informatiesysteem. Diverse 'zoekvragen' kunnen worden ingetikt, door trefwoorden te selecteren. De onderwerpen variëren van bevolkingsgegevens tot informatie over beleidsterreinen als verkeer, milieu en cultuur. Aan het eind van de zoekactie verschijnt een tabel in beeld. Ook gegevens over afzonderlijke Utrechtse gemeenten kunnen worden opgevraagd, in diverse combinatiemogelijkheden.

Wat is nieuw?
Nieuw per oktober '03 is de grafische weergave van deze informatie. Naast de oude tabellen kunnen de Feiten & Cijfers worden getoond als staafdiagram. De gebruiker ziet daarmee in één oogopslag de verschillen tussen de Utrechtse gemeenten. Het is ook mogelijk van de informatie een kaart te maken, waardoor de ruimtelijke spreiding in de provincie zichtbaar wordt. Tenslotte bestaat de mogelijkheid in een aantal gevallen om de gegevens om te zetten naar een cirkeldiagram. Utrecht is daarmee de eerste provincie die op deze manier kerngegevens via internet publiceert.

Meer weten? Bezoek dan het loket op
http://www.provincie-utrecht.nl/feitenencijfers

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl