Tom Coronel

27 Oktober 2003: Coronel en Ito tiende op Autopolis

Afgelopen zondag kwam Tom Coronel met zijn Japanse teamgenoot Daisuke Ito uit in de zevende ronde van het Japans GT kampioenschap op Autopolis. Na de mooie overwinning van het G'ZOX Honda NSX team in de vorige race op Motegi moest het Nederlands Japanse duo nu genoegen nemen met een tiende plaats. Het enigszins teleurstellende resultaat houdt volgens Tom Coronel direct samen met het succes in de vorige race. "Na Motegi rijden we met 70 kilo handicap gewicht in de auto. Op een circuit als Autopolis is dat voor onze auto echt een ramp. Het is een bochtig circuit, dus je moet veel accelereren. Dat wordt nog eens versterkt door het heuvelachtige karakter van de baan", aldus Tom.

picture: Masahide Kamio

Daisuke Ito startte de race in de nr. 16 G'ZOX Honda NSX. Halverwege de race nam Tom Coronel het stuur van hem over voor zijn stint. "Het was enorm moeilijk om het tempo van de concurentie bij te houden. In een direct duel ging het nog, maar als je dan een GT 300 auto moet inhalen zie je gelijk het verschil. De Toyota's en de Nissans accelereren gewoon bij me weg. Er was echt geen houden meer aan. Gelukkig mogen we voor de volgende race op Suzuka wat kilo's uit de auto halen. Hopelijk kunnen we dan wat meer competitie bieden", zo besloot Tom.

foto: Takahiko Nakajima

De race werd gewonnen door de SARD Toyota Supra van de Duitser Dominik Schwager en Manabu Orido. Gewonnen is hier eigenlijk toch wel wat teveel eer aangezien de leiders in het kampioenschap, Wakisaka en Iida de race aan hun merkgenoten cadeau gaven. In verband met het te verwachten handicap gewicht besloot het Japanse duo hun leidende positie in de race prijs te geven om zodoende het handicap gewicht voor de volgende race te verminderen. Een tactische beslissing dus die ervoor moet zorgen dat Wakisaka en Iida over drie weken in Suzuka met een lichtere auto hun titel kunnen prolongeren. Het duo ligt nu zes punten voor op de Nissan Skyline van Satoshi Motoyama en Michael Krumm. Met een maximale score van 21 punten per race zit de spanning er dus nog volop in.

picture: Masahide Kamio