Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Zuid-Afrikaweek afgesloten met sportieve match


Albrandswaard Om zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen korfbal, moet het Zuid-Afrikaanse nationale team zich deze week eerst nog bewijzen tegen Portugal en Spanje. Om zich daarop voor te bereiden waren zij afgelopen week op uitnodiging van RWA en de gemeente
Albrandswaard te gast om zich voor te bereiden.

Maandag werden de spelers door burgemeester Latenstein van Voorst-Woldringh en wethouder De Jongh hartelijk ontvangen op het gemeentekantoor in Poortugaal.
Om korfbal onder de aandacht van de jeugd te brengen werden er afgelopen week een groot aantal korfbalclinics gegeven voor de groepen 3 t/m 6 van de basisscholen, waarbij de kinderen zelf een actieve rol konden spelen. Vol enthousiasme vertelden de spelers de kinderen over hun sport en er werden zelfs handtekeningen verzameld door de kinderen.
Ook op de scholen lieten de spelers zich zien en horen. Voor de groepen 7 en 8 werd er verteld over het leven, wonen, werken en sporten in Zuid-Afrika en werden vele vragen beantwoord.

De hele week trainden de korfballers in de sporthal van Rhoon om vrijdagavond deze af te sluiten met een vriendschappelijke semi-interland tegen RWA. Speciaal voor de gelegenheid studeerde drumfanfare de Volharding het Zuid-Afrikaanse volkslied in, wat evenals het Wilhelmus door de spelers van de beide landen uit volle borst werd meegezongen. Onder toeziend oog van een zeer ruim gevulde sporthal waar naast burgemeester Anja Latenstein van Voorst-Woldringh, wethouder Erwin de Jongh ook deren Botha van de Zuid-Afrikaanse Ambassade en Williams van de South Africa Korfball Federation acte de présence gaven, won de thuisploeg deze sportieve match met 21-14.