Gemeente Amstelveen

Start veiliger maken haltes tramlijn

Op 22 oktober geeft burgemeester Kamphuis het startsein voor het opknappen en veiliger maken van de tramhaltes. Hij geeft dit startsein omstreeks 15.00 uur bij de halte "Onderuit". Deze halte wordt het meest genoemd als onderdoorgang, waar passanten zich onveilig voelen.

Deze opknapbeurt wordt uitgevoerd met geld uit de kwaliteitsimpuls "Veiligheidsgevoel". Dit project stond hoog op de wensenlijst van inwoners van Amstelveen. Veel mensen ervaren de onderdoorgangen bij tramhaltes als onveilig gebied. De eenmalige opknapbeurt wordt in 2003 afgerond.

Eén maatregel is het plaatsen van spiegels, zodat ook om de hoek of achter pilaren gekeken kan worden. Andere zijn het aanpassen van de verlichting - ook buiten de onderdoorgangen - en het verwijderen van hoge bebossing in de directe omgeving van een halte. Het gaat hier om bebossing die het zicht ontneemt op de directe omgeving. Ook komen bij veel haltes meer mogelijkheden om fietsen te stallen.

De maatregelen die worden getroffen, zijn zowel gebaseerd op de adviezen van een aantal burgers als op adviezen van deskundigen van politie, GVB en de gemeente Amstelveen.
Bij het startsein van de opknapbeurt zijn degenen, die mee hebben geadviseerd over de benodigde maatregelen, uitgenodigd om aanwezig te zijn.