Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Timman en Van der Weide maken geen fout op Curaçao

Na twee ronden in het Curaçao Gateway International schaaktoernooi zijn er nog zeven spelers met de maximale score. Onder hen ook Jan Timman en Karel van der Weide die beiden vrij gemakkelijk hun partij wonnen in een soort Duits-Nederlandse ontmoeting op mini-formaat. Timman versloeg met wit in een Siciliaanse partij Martin Haag (Elo 2324), terwijl Van der Weide zonder al teveel problemen de zwarte stelling van Arnold Essing (Elo 2253) uiteen sloeg. De vijf andere koplopers zijn IGM Julio Granda Zuniga (Peru), Boris Gulko en Alexander Shabalov (beiden VS), Alon Greenfeld (Israel) en IM Carlos Gallegos (Venezuela).

Willem Muhren, die in de eerste ronde sensationeel remise speelde tegen Robert Hübner, deelde gisteren het punt met de Zweed Nils Ake Malmdin. Zus Bianca Muhren is nog puntloos. Zij won in de opening vrij eenvoudig een pion tegen de Engelse clubspeler Steven Barr (Elo 1700) maar nam het vervolg wat te lichtvaardig op en verloor alsnog.

Timman met zwart tegen Zuniga

Vandaag om 20.00 uur begint de derde ronde. Het topduel is de ontmoetring tussen Julio Granda Zuniga (wit) en Jan Timman. Karel van der Weide speelt met zwart tegen Alexander Shabalov. Het toernooi is te volgen via het nieuwe websiteadres www.txxxt.com.